Pesto
תפריט
ג', 17 אוק 2017, 01:17
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בצק עלים

מכניסים את כל החומרים לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ורך, מרדדים את החמאה בין יריעות ניילון למרובע    

מאת: אבי מ. ::: 16701 קריאות   

By Petr Kratochvil [Public domain], via Wikimedia Commons
 
4 כוסות קמח
30 גר' מרגרינה או חמאה מומסת
1 כפית שטוחה מלח
2 כפות חומץ
1/2 1 כוסות מים
לקיפול:
200 גר' חמאה או מרגרינה
מכניסים את כל החומרים פרט לחמאה לקיפול לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת בצק חלק ורך, מרדדים את החמאה בין יריעות ניילון למרובע.
 
1

2

3

4

הוראות הקיפול:
. מעצבים כדור מהבצק, מקמחים מעט את משטח העבודה.
1. חורצים X למחצית עומק הבצק עוטפים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
2. מרדדים עם מערוך את ארבעת הפינות מהמרכז כלפי חוץ ומניחים את  החמאה במרכז.
3. מקפלים את השוליים מעל החמאה לצורת מעטפה.
4. משטחים מעט בעזרת מערוך ומניחים למנוחה של 5 דקות.


5

6

5. מרדדים לאורך לקבלת מלבן ארוך.
6. מברישים להסרת עודפי הקמח.
 

7

8

9

10

7. מקפלים שליש לכוון המרכז.
8. מקפלים את השליש הנותר מעל השליש המקופל.
9. הופכים את הבצק כשכיוון הקיפולים כלפיך.
10. מרדדים שוב למלבן ארוך.
 

11

12

11. מקפלים שוב שליש על שליש, עוטפים בניילון ומחסנים במקרר ל-20 דקות.
12. חוזרים על פעולת הרידוד והקיפול (7-9) עוד פעמיים או שלוש.
לאחר גמר הקיפולים לעטוף בניילון ולשמור במקרר או להקפיא.
חשוב! טמפרטורת הבצק והחמאה חייבות להיות זהות אחרת החמאה תיזל החוצה, במקרה זה יש להעביר למקרר לצינון למשך 1/2 שעה לפחות.
להשתדל לקמח כמה שפחות את משטח העבודה ולהבריש את עודפי הקמח בין קיפול לקיפול.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
14
האם אפשר להכין בצק עלים מקמח מחיטה מלאה. ובכלל - מתי ניתן להחליף את מתכוני עוגות בקמח מלא.
12
שאלה אחרונה בנושא.
מה העובי המומלץ/המקובל לרידוד הבצק לבורקס או מאפה בכלל ( במ"מ )
11
אבי מ. (מקצוענ/ית)
גלוטן לא גורם לפריכות, רשת הגלוטן מאפשרת מתיחה טובה יותר של הבצק ברידוד אבל אין ממש חובה להשתמש בקמח...»»
10
האם רצוי להשתמש בקמח קשה(קמח לחם)לבצק עלים .
על מנת לקבל עלים פריכים בזכות הגלוטן או שזה לא נכון?
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין דבר כזה "אמור להיות", אפשר לקפל 3333 או 3434 ויש שמקפלים בצק בצורה שונה ופחות קיפולים.

יש...»»
8
הקיפול לא אמור להיות 3 4 3 4 ?? לבצק עלים?
וקיפול 3 3 3 זה לפלונדר? לא.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תהיה הדגמה בקרוב.
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יהיה בקרוב.
4
בצק עלים תורכי~~~!!!!!!אפשר שמישהו יודע????
תודה מראש!!!
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לאחר חג הפסח יהיו מתכונים בשימוש בצק עלים.
2
לאבי אשמח אם תוכל לשלוח לי או לפרסם מתכונים מבצק עלים בתודה אפטר אורית.
1
לאבי, אהבתי את הרעיון. תודה
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
1995-2017 by ACT Ltd © טל: Tel: 03-7412416 || פקס: Fax: 1533-7412416
Site design and structure ©Reuven Mansharoff