Pesto
תפריט
ד', 22 נוב 2017, 20:28
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אפית לחמים

אפית לחם ביתית אינה מלאכה קשה כל כך, רבים נרתעים מאפית לחם בגלל
התהליך המתמשך והכרוך בשלבים.    

מאת: אבי מ. ::: 20235 קריאות   

By Flickr.com user "FotoDawg" (http://www.flickr.com/photos/fotodawg/111052838/) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons
 

אפית לחם ביתית אינה מלאכה קשה כל כך, רבים נרתעים מאפית לחם בגלל התהליך המתמשך הכרוך בשלבים.
אולם העבודה אינה קשה כלל והתוצאה אינה ניתנת להשוואה למוצר דומה קנוי, הטעם, הריח האופף את הבית והסיפוק האישי שווים את ההתנסות.

כמה כללים בסיסיים שיש לדעת יניבו בסופו של דבר את התוצאה הרצויה:

  • כלל ברזל בסיסי באפית לחמים הוא - סבלנות. הלחם או הבצק בשלביו השונים מצריך תפיחה יפה בכדי לקבל את המרקם הנכון. הניחו את הבצק בצד לתפיחה והמשיכו בעבודה אחרת, כך תקבלו מאפה יפה טעים שאין שווה לו.
  • במשך הזמן תוכלו לסגל לעצמכם שיטות שונות או גיוונים להכנת סוגי לחם בטעמים שונים, נסו וההנאה תהיה כולה שלכם.
  • הכמויות הניתנות לקמח במתכון הן באומדן בלבד, הכמות הנדרשת תלויה באיכות הקמח ובכמות הלחות שבו. לפיכך יש לערבב את מרבית הכמות הניתנת, ולהוסיף או לגרוע מהכמות לפי איכות הבצק הנדרשת למתכון.
  • כאשר משתמשים בשמרים טריים או בשמרים יבשים (לא שמרי-בזק) יש להמיסם במעט מים פושרים מכמות המים במתכון  עם מעט סוכר (1כפית) אלא אם צויין אחרת במתכון.
  • יש להשתמש בכמות השמרים הרשומה במתכון, תוספת שמרים מעבר לכך לא תועיל למאפה ואף יכולה לגרום לטעם לוואי מודגש של שמרים.
  • נוזלים, הנוזלים יהיו בטמפרטורה שאינה עולה על 28-30 מעלות, טמפרטורה גבוהה תחסל את השמרים.
  • בבצקים המכילים כמות גדולה של שומן (שמן, חמאה, מרגרינה ) יש לערבב את הקמח עם השומן ולהוסיף את השמרים המותססים, אלא אם צוין אחרת במתכון.
  • את כמות המלח הניתנת במתכון יש להוסיף תמיד בסוף תהליך עירבוב החומרים.
  • במתכון שיש להשתמש בחלב , כדאי להתפיח את השמרים במעט מים פושרים, ולגרוע את כמות המים מכמות הנוזלים הכללית במתכון.
  • אפשר להשתמש בשימרי בזק (שימרית) במתכונים שאין דרישה להתפחה שניה, במקרה זה יש לערבב את השימרית עם הקמח והנוזלים ולאחר מכן להוסיף את השומן, אם קיים במתכון.
  • את ההתפחה יש לבצע במקום חמים (לא חם מדי) יש לכסות את הקערה או הבצק במגבת לחה או בניילון צמיד.
  • ההתפחה מושלמת כאשר נפח הבצק הוכפל, לפיכך יש להתיחס לנפח הבצק בהתפחה ולא לזמן ההתפחה אשר צוין במתכון מכיון שתנאי החום והלחות שונים ממקום למקום.
  • לישה טובה היא ערובה לקבלת לחם או בצק שמרים בעל מירקם טוב, לפיכך יש ללוש את הבצק כפי הנדרש במתכון עד לקבלת בצק הומוגני וחלק.
  • בדיקת איכות הלישה, נוטלים פיסת בצק ומותחים בשתי ידיים, אם הבצק נמתך עד לקרום דק וגמיש שאינו נקרע בתחילת המתיחה הרי שהלישה מושלמת ולא יש להמשיך וללשוש עוד כמה דקות.
  • יש להקפיד על חום האפיה הנדרש במתכון, להתייחס גם לגוון המאפה בתנור ולא תמיד לזמן האפיה הניתן בגלל השוני בין תנורי האפיה.
  • הבדיקה הטובה ביותר לגמר האפיה בלחמים ולחמניות היא כאשר הוא שחום, תפוח וכשנוקשים עם האצבע על הלחם נשמע צליל חלול.
  • צינון מהיר של הלחמים והלחמניות היא חובה להשלמת איכות המרקם בגמר אפיה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
66
ראובן מ. (עורך)
אפשר ומומלץ לאפות לחמים בעזרת אבן אפיה למען פיזור וחימום טובים יותר. לחלות זה פחות מתאים.
65
האם אפשר לאפות חלות ולחמים עם אבן אפיה?
64
ראובן מ. (עורך)
2 כפות גלוטן?! => 4 כפות מים בנוסף. שימי בכוס וראי כמה זה לפי כוס.
נא לשים לב בבקשה: כמות המים שכל...»»
63
תודה על תגובך.
אך לא הבנתי לגבי כמות המים יש להוסיף .
אתה יכול לתרגם את כמות המים עפי מידת...»»
62
ראובן מ. (עורך)
כ-2 כפות.
קמח מלא מציג כמות גלוטן פחותה ובכך לא מתאפשר ייצור יריעות אלסטיות במרקם. במקרה כזה מוסיפים...»»
61
שלום,
אני מעוניין לאפות לחם מקמח מלא בלבד
ידוע לי שעל מנת שהלחם יהיה אוורירי ולא דחוס
יש...»»
60
תודה רבה על התשובה!אנסה...
59
ראובן מ. (עורך)
סביר להניח שכן, הרי הקפאת את תהליכי החיים של השמרים (ואפשר שעוד יתפח קצת במקפיא). כשהתנור יתוקן, הוציאי...»»
56
תודה רבה על התשובה המהירה. שאלה נוספת: השאור שלי מבוסס על ענבים אדומים אז אני מניח שזה שמרים פראים, אבל...»»
55
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין נוסחה להחלפת שמרים בשאור ראשית מכיוון שקיימים מספר סוגים שאור - שאור משמרי פרא או שאור עם מעט שמרים...»»
54
ציון 10
שלום רב
שאלה לגבי שאור: מהו היחס (בערך) של שאור לעומת שמרים רגילים/יבשים שצריך להוסיף למתכון. אם...»»
53
אבי מ. (מקצוענ/ית)
משפרי אפיה תעשייתים שונים מעט בהרכבם ממשפרי האפיה הנמכרים לציבור שגם הם טובים בלי קשר.
מכיוון שקיימים...»»
52
יש לי גישה למשפר אפייה תעשייתי. כמה משפר אפייה צריך לשים לכול קילו קמח? לא נראה לי שכמות המשפר שיש בשקיות...»»
51
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל מתכוני הלחמים והלחמניות בקטגורית אפיה בצד ימין.
50
מחפשת מתכונים ללחמים ולחמניות
תודה.
49
תודה רבה
48
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לחם המבוסס על קמח מלא שהוא דל בגלוטן תופח לעט יותר ובנפח קטן יותר, רשת הגלוטן דלה ואינה מספקת ליצירת...»»
47
תודה על התשובה המהירה. אכן זהו שאור המבוסס על קמח מלא, הפכתי אותו עם הזמן משיפון למלא. שאלה נוספת: למה...»»
46
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא ציינת לפי איזה מתכון הכנת.

תפיחת לחם על בסיס שאור יכולה להמשך זמן רב במיוחד אם זה שאור שאינו...»»
45
לאבי שלום. עשיתי לחם שאור מקמח מלא, ולפי מתכון היה צריך להכפיל תוך 2-3 שעות והוא הוציא לי את הנשמה, לקח...»»
44
שלום, גם אני מעוניינת במתכונים לאופה לחם ביתי. כשיהיה לך זמן... :-)
43
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אחרי חג שבועות.
42
לאבי - פסטו בוקר טוב מתי יהיו מתכונים לאופה לחם ביתי?אפטר אורית.
41
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בעיה, יתכן והשאור גמור, צריך להריח ולבדוק שאין ריח רע וקרום עם פטריות מעל השאור.

היתן להוסיף...»»
40
שוב תודה על העצות. שאלה נוספת: 1. במשך פסח לא האכלתי את השאור שלי. האם הוא "גמור" או שאפשר עוד לעשות...»»
39
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הלחם מתפחס בתפיחה - יכול להיות שהבצק רך מדי או לא נלוש מספיק או בעל תכולת גלוטן נמוכה...לבדוק את הנ"ל...»»
38
קודם כל מודה לך על הטיפים.

הלחמים המלאים או חצי מלאים אני שם לתפיחה שניה על תבנית גדולה ומקומחת....»»
37
אבי מ. (מקצוענ/ית)
צינון על רשת בטמפרטורת החדר מבלי לכסות או לעטוף אותו.
36
איך מצננים במהירות את הלחם? תודה מראש
32
המון תודות, אבי, על תגובתך המהירה.
עזרת לי מאד!
31
אבי מ. (מקצוענ/ית)
2 כפות שמרים יבשים שווה ערך ל-50 גר' שמרים לחים או 50 גר' שימרית.
29
אבי תודה רבה רבה עזרת לי מאוד
27
תודה רבה אבי ועוד שאלה קטנה: אם אני מכין לחם מקמח מלא ומוסיף לו כפית נס קפה מומסת בכף מים (עצה שקיבלתי...»»
26
אבי מ. (מקצוענ/ית)
גוון לחם כהה ברמות שונות הוא תוצאה של שילוב מספר מרכיבים כמו סוגי קמחים מסוימים כמו קמח מלא, שיפון וכו'...»»
25
שלום ברצוני לשאול איך נותנים ללחם גוון חום כהה כהה. האם זה תלוי בקמח שבו אני משתמש או אלו תוספים צבע מיוחדים?
24
תודה
23
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתבת מידע נמצאת כאן כל הזמן ומוצגת במחזור מסוים לטובת מי שעדיין לא קרא/ה.
22
כמה פעמים אפשר לקבל את אותו הכתבה
תודה מספיק כתבה אחת
תודה
21
מחפש מתכון ללחם חיטה מלאה עם סיבים שמתאים לאנשים עם סוכרתאנא שילחו ל:arads@netvision.net.il
20
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שמרי בירה אינם שמרי אפיה לפיכך אינם יכולים להחליף שמרי אפיה, הם יכולים לשמש רק כתוסף תזונתי.
19
שלום, מישהו יודע איך אפשר להשתמש בשמרי בירה במקום שמרים רגילים?
18
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שלום אורית, מתכונים לאפית לחם באופה לחם יהיו בקרוב.
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ללחם רק מקמח מלא אוורירי יש להוסיף גלוטן לתערובת ו/או להכין אותו על בסיס שאור.
15
מה אפשר לעשות כדי שלחם מחיטה מלאה בלבד ייצא אוורירי יותר ופחות דחוס?
14
לlavylg לכול מכונת אפית לחם מצורפים עם הוראות התיפעול גם מתכונים מספר. אשמח לתרגם את ספר הוראות התיפעול...»»
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לחם בתבנית אופים על הרשת, על האבן אופים ישירות לחם מעוצב עגול או אחר, לחמם את האבן כחצי שעה בחום גבוה לפני האפיה.
9
אפיה עם אבן שמוט, האם כדאי לאפות ישר על האבן או להניח מעל האבן את התבנית עם הלחם.
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
הלחם צריך להיות מצוין אלא אם כן:

1. היה צורך בתוספת מעט מים כפי שמצוין במתכון, הבצק צריך להיות...»»
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה זה ממש גרוע ובאיזה מתכון השתמשת?
5
השתמשתי בקמח שטיבל 7.
לאפית לחם שיפון (ערבבתי עם קמח לבן,חצי לבן חצי שטיבל 7).
הלחם יצא ממש גרוע.
מה עושים??
4
כמה גרם הם כוס קמח וכוס סוכר?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קמח שטיבל 2 הוא קמח עשיר בגלוטן ומיועד לאפיית לחמים ולחמניות, אין שינוי מבחינת כמות הקמח במתכון ואין...»»
1
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יחס הכמויות מופיע מתחת לכל מתכון.
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
1995-2017 by ACT Ltd © טל: Tel: 03-7412416 || פקס: Fax: 1533-7412416
Site design and structure ©Reuven Mansharoff