Pesto
תפריט
ג', 11 דצמ 2018, 21:14
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שמן זית

סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מהם הם מופקים.

   

מאת: אבי מ. ::: 10724 קריאות   

כמה כללים יש לשמור בטיפול בשמן זית:
- אין להשאירו ליד מקור חום או אור חזק.
- אין לשומרו במקרר.
- לשמור בכלי סגור.
- לשימוש יומי יש להעביר לבקבוק הגשה קטן ולהשתמש בו.
 

סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מהם הם מופקים.
רבים מוצאים עצמם נבוכים מול ההגדרות והשמות הניתנים לסוגי השמן השונים על ידי יצרנים שונים.
מעט מידע בסיסי להבנת תהליכי זיקוק שמן הזית וסוגיו יתרמו להבנת הנושא.
שיטת הכבישה מופיעה על התוית.
ולהלן הסבר קצר על השיטות הנפוצות:

 

כבישה קרה.
הזיתים המרוסקים מושמים בסלי רשת ומונחים אחד מעל השני ואז נלחצים במכבש הידראולי עד יציאת המיץ. השמן מופרד מהמיץ בצנטרפוגה. אין שימוש בחימום, זהו השמן הנקרא virgin, האמיתי.

Extra Virgin.
תוית בשם זה מבטיחה כי דרגת החומציות של השמן היא פחות מ 1%. זהו שמן המורכב מזן אחד של זיתים השומר על טעם קבוע. אין מהילה עם סוגים אחרים של שמן זית. זהו שמן בעל דרגת טיב הגבוהה ביותר.

Affiorato
שמן איטלקי מסוג ה Virgin Extra , אשר לא הופק בלחיצה הידראולית אלא הופק מהגרה של השמן מהסלים שהונחו אחד מעל השני ונלחצו מהמשקל העצמי שלהם.
זהו השמן הטבעי ביותר שניתן להשיג, הוא עכור מעט ועם מעט שאריות זית אולם עם כל המרכיבים התזונתיים המיוחסים לשמן זית.

זהו מקור מעולה למונע התחמצנות - ויטמין E.

שמן זית מזוקק.
תהליך זה מסיר את הצבע והטעם האופיניים לשמן הזית בסיוע חום וכימיקלים. בדרך כלל גם מורכב מעירבוב סוגים שונים של שמן ומעט Extra Virgin.
זהו השמן שמשתמשים בדרך כלל בטיגון בגלל אופיו ה"קל" וטעמו המתון.

By Poyraz 72 (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
שלום לכולם מנסיון כיותר מ-20 שנה וכבעל חלקת זיתים, שמן טוב וטהור צריך לקנות ישירות ביציאתו מבית בד ובדרך...»»
4
למה קורה ששנה אחת יש זמן זית טוב ובכמויות, ובשנה שלאחריה אותם עצים מפיקים פחות שמן (וחוזר חלילה)?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שמן זית בגלל הרכבו מתגבש בטמ"פ של 13-14 מעלות ובטמפ' של 4 מעלות (במקרר) קופא לחלוטין ונקרש,...»»
2
השמן קופא
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר