Pesto
תפריט
ב', 19 פבר 2018, 12:06
110392 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל

פרק 5 - צבעי מאכל.    

מאת: אבי מ. ::: 9926 קריאות   

צילום: By Skoot13 (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons
 
המידע המופיע להלן אינו משמש כתחליף לייעוץ רפואי או כהמלצה לשימוש/לא לשימוש במוצר זה או אחר, המטרה היא שישמש ככלי לפירוש והבנת החומרים המופיעים על התוויות.
המידע על פי המלצות מנהל המזון והתרופות האמריקאי(FDA) ויתכן והוא שונה במדינות אחרות.
צבעי מאכל בשימוש תעשייתי E181 - E100

Curcumin  E100 - צבע כתום צהוב
Riboflavin E101 - צבע צהוב, ויטמין B2 
Tartrazine E102 צבע צהוב בשימוש נרחב במשקאות קלים ממתקים ושימורי ירקות מוחמצים. יש להימנע.
Quinoline yellow E104 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Yellow 2G E107 - צבע צהוב נמצא בשימוש במשקאות קלים, מומלץ להימנע, לסובלים מאסטמה רגישות לחומר.
Sunset yellow FCF E110 - צבע צהוב, נמצא באבקות מרק ובממתקים, מומלץ להימנע.
Cochineal carminic acid  E120 - צבע אדום, נמצא בשימוש מועט, מומלץ להימנע.
Carmoisine E122 צבע אדום, בשימוש בממתקים, מרציפן וג'לי.מומלץ להימנע. יכול לגרום לאלרגיה לחולים אסמטיים.
Amaranth E123 - צבע אדום סגלגל, משמש לתערובות עוגות מוכנות מילוי לעוגות פרי מוכן ולג'לי. מומלץ להימנע. אסור בשימוש בארה"ב.
Brilliant scarlet 4R E124 - צבע אדום. אנשים עם רגישות לאסטמה ולאספירין עלולים לפתח אלרגיה, יש להימנע משימוש.
Erythrosine E127 - צבע אדום, בשימוש ברטבים מתוקים, בסקוויטים, דובדבנים מסוכרים ודובדבנים ותות שדה משומרים בקופסא. נמצא כפוגם בבלוטת המגן ומעלה את הרגישות לאור.
Red 2G E128 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Allura red AC E129 - צבע אדום, נמצא בשימוש בתערובות עוגה מוכנות, ביסקוויטים ובמילוי פירות לעוגות מוכן. גורם לאלרגיה, יש להימנע.
Patent blue E131 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Indigo carmine E132 - צבע כחול, גורם לאלרגיה, הקאות, עלית לחץ דם, פריחה ובעיות נשימה. יש להימנע.


Brilliant blue FCF E133 - צבע כחול, מומלץ להימנע משימוש.
Chlorophyll  E140 - צבע ירוק, חלק מהתזונה היומית.
Cpper complexes of chloropyll and chlorophyllins  E141 - צבע ירוק זית. לא ידוע על הגבלות.
Green S E142 - צבע ירוק, בטוח בכמויות קטנות.
Caramel E150 - צבע חום כהה. בשימוש בבירה, ויסקי, רוטב סויה, חמוצים ושימורי רטבים ומרקים. מומלץ להימנע.
Brilliant black BN  E151 - צבע שחור, מומלץ להימנע.
Vegetable carbon E153 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Brown FK E154 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Chocolate brown HT  E155 - צבע חום , בשימוש בתערובות לעוגות שוקולד מוכנות,מומלץ להימנע.
Carotene (alpha,beta,gamma) E160(a - צבע כתום צהבהב. הופך בגוף לויטמין A.
Annatto (bixin, norbixin) E160(b - צבע אפרסק, נמצא במוצרי חלב, מומלץ להימנע.
Capsanthin E160(c - אסור לשימוש במספר ארצות.
Lycopene E160(d - אסור לשימוש במספר ארצות.
Beta-apo-8-carotenal E160(e - צבע כתום, אין מגבלות.
Ethyl ester of beta-apo-8-  E160(f - צבע כתום, אין מגבלות.
Xanthophylls  E161 - צבע צהוב, אין מגבלות.
Canthaxanthin E161(g - צבע כתום, אין מגבלות.
Beet red, betanin  E162 - צבע סגול, אין מגבלות.
Anthocyanins E163 - צבע סגול, אין מגבלות.
Calcium carbonate E170 - אין מגבלות.
Titanium dioxide E171 - צבע לבן. אין מגבלות.
Iron oxides E172 - אין מגבלות.
Aluminium  E173 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Silver  E174 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Gold  E175 - אסור לשימוש במספר ארצות.
Pigment rubine  E180 -   אסור לשימוש במספר ארצות.
Tannic acid,tannins  E181 - חומר המשמש לזיקוק במשקאות חריפים, אין מגבלות.

מידע נוסף...
חומרים משמרים פרק 1
חומרים משמרים פרק 2
תוספי מזון
משפרי ומדגישי טעם
מינרלים, מלחים ומשפרי אפיה
משפרי ומדגישי טעם

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בבצק סוכר לא יורגש, בקרמים לצבוע בכמויות קטנות, בד"כ הטעם לא מורגש.
4
תודה על התשובה המהירה. אבל אם אני מוסיפה תבלינים (בתור צבעי מאכל) לקרמים או בצק סוכר זה לא ישאיר את הטעם שלהם בקרם??
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא כולם רעל אבל רצוי להשתמש בצבעים טבעיים, אינני בטוח שבחנויות מתמחות בארץ מוכרים כאלו, ניתן להשיג בקניה...»»
1
שלום
הייתי רוצה לדעת כיצד ניתן להכין מרציפן בבית שישמש אח"כ להכנת עוגיות.
תודה
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
1995-2018 by ACT Ltd © טל: Tel: 03-7412416 || פקס: Fax: 1533-7412416
Site design and structure ©Reuven Mansharoff