Pesto
תפריט
א', 21 אוק 2018, 07:56
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מחקר חדש חושף את התאמת חיידקי המעיים למאכלי פסח: איזה מאכלי פסח גורמים לקפיצת סוכר הגבוהה ביותר?

מצה היא מזון מותאם רק ל-15% מהאוכלוסייה שלא יחוו קפיצת סוכר קיצונית מאכילתה, אך מריחת שוקולד על מצה תהפוך אותה מותאמת ל-45% מהאוכלוסייה, וגעפילטע פיש התגלה כמזון מומלץ ל-90% מהאוכלוסייה    

::: 46 קריאות   

 

 
מחקר חדש בדק איזה מאכלי פסח גורמים לקפיצת סוכר גבוהה לאחר אכילתם. התגלה כי מצה היא מזון מותאם רק ל-15% מהאוכלוסייה, שלא יחוו קפיצת סוכר גבוהה בדם לאחר אכילתה. אך מריחת המצה בשוקולד תשפר את התאמתה ל- 45% מהאוכלוסייה, ומריחת המצה בחמאה הופכת אותה למומלצת עבור 80%.
 
כך עולה ממחקר של חברת DayTwo , המספקת המלצות תזונה מותאמות אישית לפי הרכב חיידקי המעיים, במטרה לסייע לאיזון רמות הסוכר בגוף ושיפור הבריאות.
 
בארוחת ליל הסדר השילוב בין המאכלים כרפס, עוף, ביצה, חרוסת, חסה ומצה יגרום לקפיצת סוכר משמעותית אצל 50% מהאוכלוסייה.
געפילטע פיש התגלה כמזון מומלץ ל- 90% ומרק עוף עם מעט גזר מומלץ ל- 50% מהאוכלוסייה. אך ככל שיתווספו קניידלך למרק כך המנה תגרום לקפיצת סוכר משמעותית יותר.
לביבות תפוח אדמה מותאמות רק ל- 15% ועוגיות בוטנים הן מזון מומלץ עבור 50% מהאוכלוסייה.
 
הדיאטה של DayTwo מתבססת על טכנולוגיה שפותחה במכון ויצמן, המאפשרת לחזות את קפיצות הסוכר שייווצרו לאחר אכילת מזונות שונים. קפיצות הסוכר משתנות מאדם לאדם מאחר ובכל אדם חי הרכב חיידקי מעיים שונה, המשפיע מהותית על תגובת הגוף למזון. לדוגמה, אדם אחד יכול לאכול תפוח ורמת הסוכר בדם שלו תעלה מאוד. בעוד שאדם אחר יאכל את אותו התפוח ורמת הסוכר בדם שלו תישאר מאוזנת.
 
הנחיות התזונה של DayTwo מועברות למשתמש דרך אפליקציה או בגלישה לאתר. כדי לסנכרן את חשבון המשתמש עם חיידקי המעי הייחודי רק לו, החברה שולחת ערכה לדגימת צואה ביתית שנמסרת ונאספת על ידי שליח במסירה אישית.
 
אופיר אבסלנדר
"רוני חסיד – דוברות ויחסי ציבור", צילום:  via Wikimedia Commons
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר