חמישי, 30 אוק 2014, 16:25
110175 חברים
ראשי  :::  התחבר  :::  הירשם  :::  המועדפים שלי  :::   הגש מתכון   :::  עזרה  :::  קשר  :::  פרסום  :::  RSS   Facebook

לחמניות רכות קלאסיות
לחמניות רכות.
מאת: אבי מ.  ::: 22638 קריאות
לחמניות רכות קלאסיות
נתוני המתכון
16 מנות
טכניקה: אפיה
שעתיים ויותר
דרגת קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9.9
[20 מדרגים]

מרכיבים

50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס מים פושרים
1 כפית סוכר
1 קג' קמח לבן
1 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
100 גר' מרגרינה או חמאה רכה
3 ביצים שלמות
1/2 1 כוסות מים פושרים


לציפוי:
1 ביצה טרופה
מעט מים
מעט שומשום

דרך הכנה
  1. לערבב את השמרים בקערית עם חצי כוס מים וכפית סוכר ולהניח בצד לתסיסה.
  2. לשים בקערת המיקסר את הקמח, לפזר את המלח בשוליים. ליצור גומה ולשים בה את שאר החומרים, כולל השמרים שתססו.
  3. ללוש בקרס לישה תוך הוספת המים בהדרגה, כמה דקות עד לבצק אחיד וגמיש. לפזר מעט קמח על הבצק בקערה, לכסות במגבת לחה או בניילון נצמד ולהתפיח בטמפרטורת החדר כשעתיים או עד שיכפיל את נפחו.
  4. לאחר התפיחה, להוציא את הבצק למשטח מקומח מעט, ללוש קצת ולחלקו ל-16 יחידות שוות (ללחמניות גדולות), לכדרר כל חלק לכדור קטן ולהניח בצד.
  5. לעצב כל כדור לגליל וליצור ממנו לחמניה(קשר, גילגול גליל סביב עצמו וסגירה, או כל צורה שאוהבים.
  6. להניח בתבניות על נייר אפיה, במרחק מה זו מזו. להמשיך עם שאר הלחמניות לפי סדר הכנתן מהראשונה לאחרונה.
  7. להתפיח את הלחמניות בתבניות, מכוסות במגבת קלה, כשעה או עד שתפחו כפול מהנפח המקורי.
  8. להבריש בביצה טרופה עם מעט מים, לזרות מעט שומשום מעל.
  9. לאפות בחום גבוה כרבע שעה או עד להשחמה יפה.
  10. להוציא ולצנן על רשת.

להקפאה - להכניס לשקיות ניילון מייד לאחר הצינון ולהקפיא.

הערות:
  • ניתן להוסיף מעט יותר לבצק סוכר לקבלת לחמניות מתוקות יותר.
  • ניתן להוסיף גרעינים שונים כמו שומשום, קצח וכו' ו/או תבלינים לבצק או כציפוי מעל.

שמור במתכונים מועדפים       התאמה למדפסת


לחצו לקבלת איתות עם כל תגובה בעמוד
= ערוך תגובה   :::   = מחק תגובה     לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
69ראובן מ. (עורך)
במתכונים ההתייחסות היא לכוס בנפח 240 מ"ל
686765
אבי שלום-שאלה כללית - כשרשום במתכון חצי כוס מים-לאיזה כוס הכוונה? יש לי כוסות מדידה -שהגדול בינהם רשום 250 מ"ל -הא לכוז כזאת?תודה
67מירבעמוס
מעולות. סוף סוף יצאו לי לחמניות שתמיד רציתי.
מתכון מדויק ומדהים כולל הטיפ של המיונז מלמעלה.
יישר כח!!!
ציון 10
66אורנה יפה
אפשר לותר על הביצים
65ראובן מ. (עורך)
קצת קשה אבל אפשרי בהחלט
64אורנה יפה
האים אפשר ללוש ידינית
63צחיי
הכנתי את הלחמניות הם היו מצוינות מרקם מדהים גם יום למחרת
62shemes
מעולות כל מילה מיותרת.. הכנתי אותן והן יצאו כמו עוגה. רכות תפוחות והטעם משגע.
ציון 10
61ראובן מ. (עורך)
606765
תודה. אבל כמה ביצים שמים בחצי קילו?
59ראובן מ. (עורך)
ניתן לחלק את כמות החומרים לשניים. כוס היא לפי מידה מקובלת ("לוח המרות" באתר)
586765
מאחר ויש הרבה המלצות ללחמניות-נראה לי גם אני שאנסה.
לראובן-תוכל בבקשה לרשום לי כמות חומרים לחצי קילו? וכן כמויות...
57ליאב שריי
פעם ראשונה שאני כותבת תגובה..
הלחמניות פשוט מעולות והן נכנסות למתכונים הקבועים שאני מכינה.
תודה רבה!
ציון 10
56אליק
אני שמה 40 גר' שמרים, 2 ביצים, חצי כוס +כף גדושה סוכר ו-3/4 כף מלח ויוצא מדהים
ציון 9
55צחיי
מצוין באמת. אפיתי והלחמניות יצאו יפות וטעימות כל הכבוד.
ציון 10
54מוטי מישור
53ראובן מ. (עורך)
שמרים יבשים או אינסטאנט אין צורך (וגם לא רצוי) לערבב לתסיסה מוקדמת במים בלבד. אפשר ומומלץ לערבב אותם עם הקמחים היבשים מראש.
526765
רשום במתכונים -לערבב שמרים ומים לתסיסה.
האם שמרית או שמרים יבשים יש צורך? יודע לי שאפשר לשלב אותם ישירות לקמח?תודה
51nirn
לחמניות מצוינות - עשיתי חצי כמות ונראה לי שאפשר להסתפק בזה למי שרוצה 5 לחמניות גדולות .
ציון 10
50מירינח
האם מתכון זה מתאים ללחמניות שום כאלו שמוצאים במאפיות ?
49ראובן מ. (עורך)
יופי של טיפים! הולך ליישם בקרוב.
48NURITG
מתכון מעולה !
טיפ: במקום "לבזבז" ביצה שלמה למריחה על הלחמניות/חלות, אפשר להשתמש במיונז מהול בכמה טיפות מים, אותה...
ציון 10
47ראובן מ. (עורך)
46zionaa
רציתי לדעת איך אפשר במזג אויר הקר לגרום לבצק לתפוח
45אגרוס
ניסיתי אתמול את המתכון, יצא ממש מעולה. לחמניות אוריריות וטעימות
תודה :-)
ציון 10
44ראובן מ. (עורך)
אפשר להוסיף לתת לקמח או להשתמש במולסה במקום חלק מהסוכר.
43madyol
מתכון מעולה - כיצד ניתן מאותו המתכון לעשות לחמניות כהות.
42ראובן מ. (עורך)
יש באתר מתכון מצוין של חלה, כך שחבל לאמץ מתכון אחר, למרות שמרקם דומה.
ניתן להחליף את השומן - הטעם לא דומה לזה עם חמאה
41פרנקלית
ועוד שאלה האם ניתן להשתמש בשמן במקום מרגרינה מסיבות בריאותיות ועדיין זה יצא טוב?
40פרנקלית
האם במקום לחמניות ניתן להכין מזה גם חלה?
שתשאר אורירית כמו הלחמניות?
תודה
39תילתולונת
סליחה על הבורות, אם משתמשים בשמרית אז אין צורך להתסיס לפני ופשוט מכניסים לבצק?
38ראובן מ. (עורך)
חלב מקנה גמישות ושומן ששומר על המאפה ליותר זמן, מעשיר את הטעם ויוצר מרקם בהיר יותר. כמובן שניתן להמיר בחלב את המים.
37amirasa
מה היתרון לשימוש בחלב במקום מים?
האם כדאי להמיר לפחות חלק מהמים בחלב?
אלו שמשמשים להמסת השמרים למשל...
36tultul88 ציון 9
35עופרוש
34ראובן מ. (עורך)
33עופרוש
32מסעודה
לאבי, לחמניות שאפשר להתגאות בהן כל הכבוד!
ציון 10
31ראובן מ. (עורך)
אפשר להסתפק בכפית הסוכר המשמש להתחלת התסיסה. בכל זאת מומלץ קצת יותר מכמות זו בשביל הטעם.
30rafik
29ראובן מ. (עורך)
28אושר32
27rafik
מעולה!! אחלה לחמניות!!
26אושר32 ציון 10
25ראובן מ. (עורך)
להוסיף בדיעבד לא ממש מומלץ, אך לעומת זאת, אם התפיחה תצא בריאה, זה עדיין שמיש. קחי גידול של כ-פי 2 כמדיד לתפיחה מלאה.
24אושר32
23ראובן מ. (עורך)
אם יש לך כוח ויכולת להעמיד בצק אחיד, מה טוב.
22אושר32
21perach1
תודה רבה על כל המתכונים הנהדרים באתר. מאז שהתחברתי לאתר וניסיתי המון מתכונים, אני מקבלת המון מחמאות. בעבר העוגות...
20ענת גדקה
לחמניות מעולות ורכות - כל הכבוד על המתכונים הנהדרים והמוצלחים שאתם מפרסמים באתר
ציון 9
19ramaro32
לחמניות מעולות!!!
ציון 10
18ורד ב.ח.
אבי שלום! אני חדשה באתר ופעם ראשונה נסיתי את הלחמניות והם פשוט יצאו נהדר! שאלה לי אליך אחרי הלישה יש להוציא את הבצק...
ציון 10
17belakiz (מקצוענ/ית)
לחמניות מעולות
ציון 10
16סמדי1968
לחמניות פיצוץ הבצק מעולה תודה רבה
ציון 10
15אודם (מקצוענ/ית)
אבי שלום,
המתכון מעולה והלחמניות יצאו טעימות מאד.
יצא לי גודל כמו שקונים במאפיות רק הרבה יותר טעימות.
תודה רבה.
ציון 10
14לחיע
אני עכשיו מנסה נראה יך יצא?!
13אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, לערבב בקערה עד לקבלת בצק, להוציא למשטח וללוש עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
12נאדיה
האם ניתן להכין את הבצק ידני בלי מיקסר
11אבי מ. (מקצוענ/ית)
10dubonet7
אבי בוקר טוב
כשאתה מציין שניתן להוסיף כדור של ויטמין C להמיס ולהוסיף לבצק האם זה בנוסף לכמות השמרים?
תודה
9אבי מ. (מקצוענ/ית)
2 ביצים, יהיה צורך במעט יותר(2-4 כפות) קמח לקבלת בצק שאינו דביק.
8יון
אבי שלום,
בבקשה כמויות לחצי כמות (ביצים?)
תודה
7peretzliron
מתכון פיצוץ עשיתי פעם ראשונה ויצא מעולה. מומלץ!
ציון 10
6אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, במקרה זה ב-1/3 כוס שמן.
5peretzliron
אפשר להחליף את המגרינה והחמאה בשמן? אם כן מהי הכמות?
4asrafh ציון 10
3אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף את מחצית כמות הקמח הלבן בקמח מלא, יהיה צורך במעט תוספת מים.
2belabr
האם ניתן להכין אותן גם עם קמח מלא , ובאיזה יחס?
תודה.
1
מתכון מעולה, קל להכנה ותמיד מצליח.
ציון 10

לחמניות רכות קלאסיות

By Published: לחמניות רכות. מאת אבי מ. 4.95 כוכבים מתוך 5 20 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: 50 גר' שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים1/2 כוס מים פושרים1 כפית סוכר1 קג' קמח לבן1 כפית מלח1/2 כוס סוכר100 גר' מרגרינה או חמאה רכה3 ביצים שלמות1/2 1 כוסות מים פושרי...... Directions:
לערבב את השמרים בקערית עם חצי כוס מים וכפית סוכר ולהניח בצד לתסיסה. לשים בקערת המיקסר את הקמח, לפזר את המלח בשוליים. ליצור גומה ולשים בה את שאר החומרים, כולל השמרים שתססו. ללוש ב...
נושאים
חיפוש בפסטו

1250