שבת, 30 אוג 2014, 17:27
110150 חברים
ראשי  :::  התחבר  :::  הירשם  :::  המועדפים שלי  :::   הגש מתכון   :::  עזרה  :::  קשר  :::  פרסום  :::  RSS   Facebook

בצק שוקולד
לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
מאת: אבי מ.  ::: 7817 קריאות
בצק שוקולד
נתוני המתכון
טכניקה: הכנה וקירור
שעתיים ויותר
דרגת קושי: קל הכנה
» עוגות
ציון גולשים:
[0 מדרגים]

מרכיבים

בצק שוקולד מריר גירסה 1:
450 גר' שוקולד מריר קצוץ
240 גר' סירופ תירס (3/4 כוס)
בצק שוקולד מריר גירסה 2:
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
160 גר' סירופ תירס (1/2 כוס)
50 גר' חמאת קקאו
בצק שוקולד חלב:
400 גר' שוקולד חלב
6 כפות סירופ תירס
בצק שוקולד לבן:
400 גר' שוקולד לבן קצוץ
4 כפות סירופ תירס

דרך הכנה
  1. גירסה 1 - להמיס את השוקולד בבאן-מארי או במיקרוגל (45°), לחמם את סירופ התירס (30°) ולהוסיף לשוקולד, לערבב היטב ולצנן.
  2. להעביר לשקית ולשטח, להניח לצינון מלא ל-24 שעות בטמפרטורת החדר *.
  3. זורים מעט קקאו על משטח ולשים מעט לפני העיבוד,  אם הבצק קשה לעבודה יש לחמם מספר שניות במיקרוגל וללוש, אם הבצק דביק לנפות מעל מעט קקאו וללוש.
  4. לגירסה 2 - תהליך כמו מעלה, להוסיף את חמאת הקקאו המומסת לתערובת עם הסירופ.
  5. לבצק שוקולד חלב ולבן - התהליך כמו לשוקולד מריר.
  6. את הבצק מרדדים בעזרת מערוך בין שתי יריעות ניילון או נייר אפיה לעובי הרצוי, ניתן לקרוץ צורות בעזרת חותכנים, ליצור שושנים, לפסל אלמנטים תלת מימדים, להניח לייבוש בטמפרטורת החדר.
הערות:
  • ניתן לזרז את התקשות הבצק בזמן ההכנה ע"י קרור במקרר עטוף היטב בניילון, להביא לטמפרטורת החדר לפני הלישה והמשך עיצוב.

שמור במתכונים מועדפים       התאמה למדפסת


לחצו לקבלת איתות עם כל תגובה בעמוד
= ערוך תגובה   :::   = מחק תגובה     לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
15ראובן מ. (עורך)
בחנויות מתמחות לחומרי גלם למטבח כמו"לגעת באוכל" ואחרות, למרות שראיתי גם בכמה סופרמרקטים.
14serel
איפה אפשר להשיג סירופ תירס. עד כה הבאתי מחו"ל כי לא מצאתי כאן.
13רונדור
הכנתי את בצק השוקולד חלב עפ"י המתכון עם גלוקוזה במקום סירופ תירס. הבצק קיבל מרקם מחוספס וצמיגי והפריש המון נוזלים...
12ראובן מ. (עורך)
תודה לדקלה חיון על התמונה והתוצאה המדהימה.
11fleur
תודה על התשובה המהירה!
10ראובן מ. (עורך)
9fleur
8ראובן מ. (עורך)
אפשר להחליף בדבש או סירופ מייפל
7fleur
אבי שלום,
האם אפשר להשתמש בגלוקוזה במקום סירופ תירס?
תודה
6אבי מ. (מקצוענ/ית)
חמאת קקאו לא מכינים בבית, היא ממרכיבי השוקולד ומופקת מפולי הקקאו.

ניתן לרכוש בחנויות מתמחות.
5yaeldago
מה זה בדיוק חמאת קקאו? והאם אפשר להכין אותה בבית?
4אבי מ. (מקצוענ/ית)
מרככת (משמשת לדילול שוקולד) ומעשירה את התערובת.
3אריאלה י
אבי שלום,
רציתי לדעת מה נותנת חמאת הקקאו למתכון בגרסה מס 2
תודה על התשובה.
2אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן אבל רק צבעי מאכל מיוחדים לשוקולד שניתן להשיג בחנויות מתמחות.
1maor_shiranosh
שלום אבי,
האם אני יכולה להוסיף צבעי מאכל לבצק של השוקולד הלבן, על מנת שהבצק יהיה צבעוני?

בצק שוקולד

By Published: לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 0 Ingredients: בצק שוקולד מריר גירסה 1: 450 גר' שוקולד מריר קצוץ 240 גר' סירופ תירס (3/4 כוס) בצק שוקולד מריר גירסה 2: 300 גר' שוקולד מריר קצוץ ...... Directions:
גירסה 1 - להמיס את השוקולד בבאן-מארי או במיקרוגל (45°), לחמם את סירופ התירס (30°) ולהוסיף לשוקולד, לערבב היטב ולצנן. להעביר לשקית ולשטח, להני...
נושאים
חיפוש בפסטו

810