שבת, 19 אפר 2014, 04:47
110087 חברים
ראשי  :::  התחבר  :::  הירשם  :::  המועדפים שלי  :::   הגש מתכון   :::  עזרה  :::  קשר  :::  פרסום  :::  RSS   Facebook

עוגת גבינת מסקרפונה
עוגת גבינה אפויה
מאת: אבי מ.  ::: 14937 קריאות
עוגת גבינת מסקרפונה
נתוני המתכון
10 מנות
טכניקה: אפיה
30 דקות עד שעתיים
דרגת קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]

מרכיבים

לתחתית:
250 גר' עוגיות
2 כפות קקאו
3 כפות סוכר
100 גר' חמאה מומסת
למלית:
250 גר' גבינת לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל*
4 ביצים
400 גר' גבינת מסקרפונה*

דרך הכנה
  1. שוברים את העוגיות ומכניסים למעבד מזון עם הסוכר והקקאו, מעבדים במספר פולסים עד לקבלת פירורים, מעבירים לקערה.
  2. יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לתבנית 24 עם תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית עם נייר אפיה בתחתית, מהדקים לתחתית ועל 3/4 גובה הדפנות, עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום תחתית ודפנות לאטימה ומניחים בצד.
  3. מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית נוספת אטומה, גדולה מתבנית 24.
  4. בקערה גדולה מקציפים קלות את הגבינה הלבנה עם הסוכר ותמצית הוניל, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית האפיה ומחליקים, מניחים בתבנית הנוספת ויוצקים מים רותחים מסביב עד לגובה 2/3 גובה תבנית העוגה.
  6. מכניסים לאפיה של שעה בשלב המרכזי של התנור, אם קרום העוגה משחים מניחים רדיד אלומיניום מעל בתבנית.
  7. מוציאים מהתנור, העוגה תהיה עדיין רוטטת במרכזה, היא תתיצב בצינון והקרור.
  8. מוציאים את התבנית מתבנית המים ומצננים לחלוטין על רשת.
  9. שומרים במקרר עד להגשה, מוציאים מהמקרר 10 דקות לפני ההגשה.
הערות:
  • גבינת מסקרפונה של "מחלבות גד" למשל.
  • לעוגת בטעם לימוני - להחליף את תמצית הוניל ב-2 כפות מיץ לימון טרי ולהוסיף כפית גרידת קליפת לימון.

שמור במתכונים מועדפים       התאמה למדפסת


לחצו לקבלת איתות עם כל תגובה בעמוד
= ערוך תגובה   :::   = מחק תגובה     לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
15dmdm
אני נוהגת לתבל עוגות גבינה במעט קינמון, משתלב נפלא בעוגות גבינה. אבל, בלי להגזים טעם הקנמון לא אמור להשתלט על העוגה!!!!
14hadas25 ציון 10
13ראובן מ. (עורך)
עוגיות "אוריאו" ואחרות בעלות מירקם דומה, או פירורי בסקוויט.
12HaJ-B
שלום, אני רוצה לנסות את העוגה. אבל לפני כן - איזושהי המלצה לגבי עוגיות לתחתית?
11אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן.
10Mrmr
האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?
9uriel15
תודה
8אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה פירוש מתי? יוצקים את התערובת על הפירורים המהודקים בתבנית בדיוק כפי שכתוב.
7uriel15
לא הבנתי מתי מערבבים או יוצקים את התערובת מעל לפרורים,לא ברור
6אבי מ. (מקצוענ/ית)
לכל 250 גר' גבינת שמנת אמיתית(מסוג פילדלפיה או נפוליאון) מוסיפים 3-4 כפות שמנת מתוקה להקצפה(38%) לא מוקצפת.
5orit apter
אתה ענית לי בתשובתך שניתן לערבב שמנת מתוקה אם גבינת שמנת כתחליף לגבינת מסקרפונה.אפטר אורית.
4אבי מ. (מקצוענ/ית)
איפה ראית במתכון שמנת מתוקה?

כתוב במפורש גבינת 9%!
3orit apter
שמנת מתוקה מוקצפת או לא מוקצפת? והכוונה לגבינה רגילה כמו סקי 5% או 9% או גבינת שמנת באחוזים גבוהים כמו 30%?אפטר אורית
2אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן לערבב גבינת שמנת עם שמנת מתוקה כתחליף לגבינת מסקרפונה, לכל 250 גר' גבינת שמנת להוסיף 3-4 כפות שמנת מתוקה ולערבב.
1orit apter
יש תחליף למסקרפונה האם אפשר גבינה לבנה לאפיה ? תודה אפטר אורית

עוגת גבינת מסקרפונה

By Published: עוגת גבינה אפויה מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית:250 גר' עוגיות2 כפות קקאו3 כפות סוכר100 גר' חמאה מומסתלמלית:250 גר' גבינת לבנה 9%3/4 כוס סוכר2 כפיות תמצית ו...... Directions:
שוברים את העוגיות ומכניסים למעבד מזון עם הסוכר והקקאו, מעבדים במספר פולסים עד לקבלת פירורים, מעבירים לקערה.יוצקים מעל את החמאה המומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה, מעבירים לתבנית 24 עם...
נושאים
חיפוש בפסטו

50