ראשון, 26 אוק 2014, 04:51
110173 חברים
ראשי  :::  התחבר  :::  הירשם  :::  המועדפים שלי  :::   הגש מתכון   :::  עזרה  :::  קשר  :::  פרסום  :::  RSS   Facebook

עוגת בננות בחושה
מאת: אבי מ.  ::: 16530 קריאות
עוגת בננות בחושה
נתוני המתכון
14 מנות
טכניקה: אפיה
30 דקות עד שעתיים
דרגת קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]

מרכיבים

250 גר' בננות רכות פרוסות(משקל ללא קליפה)
300 גר' קמח
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
200 גר' סוכר חום בהיר
2 כפות ליקר בננות או רום כהה
100 מיל' חלב
150 מיל' שמן
2 ביצים
100 גר' צימוקים*
50 גר' אגוזי מלך קצוצים בינוני*
*לקמח למניעת שקיעה בבצק

דרך הכנה
  1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה.
  3. בקערת המיקסר עם הגיטרה מערבבים את הבננות עם הסוכר למחית אחידה ורכה.
  4. מוסיפים את החלב והליקר ומערבבים.
  5. מוסיפים את השמן ומערבבים, לאחר מכן את הביצים אחת אחת, מערבבים.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח המנופה, מוסיפים את הצימוקים והאגוזים ומקפלים.
  7. יוצקים לתבנית מאורכת גדולה (לא חד פעמית)30X10.
  8. אופים כ-50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש במרכז העוגה.
  9. מצננים על רשת. 
הערות:
  • עוגה מצוינת במיוחד לניצול בננות רכות אבל לא רק.
  • אפשר ללא אגוזים.
  • ניתן לאפות גם מנות אישיות בתבנית מאפינס.


שמור במתכונים מועדפים       התאמה למדפסת


לחצו לקבלת איתות עם כל תגובה בעמוד
= ערוך תגובה   :::   = מחק תגובה     לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
18חנית1000
עוגה מעולה! הכנתי עם שוקולד צ'יפס ואגוזים
ציון 10
17אוהדיבאדי
הכנתי 2 עוגות כאלה אבל בתבנית ענקית כדי שזה ייצא עוגה נמוכה ובמקום האגוזים וצימוקים שמתי שוקולד צ'יפס ועל זה המסתי...
ציון 10
16ראובן מ. (עורך)
חלק מהעיסה, מחית
15אוהדיבאדי
האם הבננות הפרוסות הופכות לחלק מהעיסה או שהן נשארות כפרוסות בתוך העיסה של העוגה?
14אבי מ. (מקצוענ/ית)
13שר-לי
אבי שלום.
האם באפשרותך לציין כמות בכוסות (קמח וכד')או יחידות (בננות)?
12שר-לי
אבי שלום.
1. האם באפשרותך לציין כמות לפי כוס ולא במל או גר'
2. בכמה בננות מדובר בערך- אם אפשר להעריך בכלל...
11פמפמ5
אני מחכה לתשובה מה הכמויות המדויקות של המרכיבים מה זה 300 גרם כמה זה מיל
10אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה לא ברור? מיל' זה מיליליטר, גר' זה גרם, שני דברים שונים.
9פמפמ5
לא ברור הכמויות כמה זה 300 וכמה זה מיל
8סיוי 24
עוגה מעולה!!! הכנתי עם שוקולד צ'יפס יצא סוף הדרך!!
ציון 10
7shoola
הכנתי את הכמות ויצא מספיק ל2 תבניות חד"פ מלבניות.
טעים מאד ולא מתוק מידי- תודה
ציון 10
6אבי מ. (מקצוענ/ית)
שימי לב לגודל התבנית,  בגודל זה היא זאת תבנית לחם ולא תבנית חד פעמית.
5shoola
למה לא בתבנית חד פעמית?
4אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין הבדל בדרגות החום, יש הבדל באופי האפיה בין נור תעשיתי ותנור ביתי, נפח התא שונה, הקרנת החום מהדפנות והקרבה לגופי...
3טוי10
מה ההבדל במעלות החום בין תנור ביתי לתנור תעשיתי גדול. האם בבית צריך חום יותר גבוהה ובכמה ??(באיזה יחס).
2ירדן
אוקיי אני מכינה אמסור בהמשך איך יצא....
1oisdvib
Y איזו עוגה. משהו משהו.
המלצה: להכין כמות כפולה.

זהירות! ממכר.

עוגת בננות בחושה

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 4 גולשים תזמון: Yield: 14 Ingredients: 250 גר' בננות רכות פרוסות(משקל ללא קליפה)300 גר' קמח2 כפיות אבקת אפיהקורט מלח200 גר' סוכר חום בהיר2 כפות ליקר בננות או רום כהה100 מיל' חלב150 מיל' שמן2 ביצים...... Directions:
מחממים תנור ל-160 מעלות. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה. בקערת המיקסר עם הגיטרה מערבבים את הבננות עם הסוכר למחית אחידה ורכה. מוסיפים את החלב והליקר ומערבבים. מ...
נושאים
חיפוש בפסטו

260