שישי, 19 ספט 2014, 14:48
110159 חברים
ראשי  :::  התחבר  :::  הירשם  :::  המועדפים שלי  :::   הגש מתכון   :::  עזרה  :::  קשר  :::  פרסום  :::  RSS   Facebook

עוגת מוס שוקולד עשירה
מוס שוקולד ללא ג'לטין
מאת: אבי מ.  ::: 23277 קריאות
עוגת מוס שוקולד עשירה
נתוני המתכון
12 מנות
טכניקה: אפיה משולב
שעתיים ויותר
דרגת קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 9
[1 מדרגים]

מרכיבים

לעוגה:
2 ביצים מס' 1 בטמפרטורת החדר
1/3 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קקאו
1/4 כוס קמח
למוס:
350 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
50 גר' חמאה
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
1 כף ליקר תפוזים טוב
1/4 כוס סוכר
500 מיל' שמנת מתוקה
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
2 כפות דבש

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-200°, משמנים את דפנות תבנית קפיצית 24, מניחים נייר אפיה בתחתית.
  2. מנפים את הקמח והקקאו לקערה ומניחים בצד.
    מקציפים את הביצים עם הסוכר 3 דקות לקציפה בהירה, מוסיפים את תמצית הוניל ומקציפים עוד דקה.
  3. מנפים מעל את תערובת בקמח-קקאו ומקפלים לתערובת.
  4. יוצקים לתבנית ומחליקים, אופי כ-12 דקות עד לקפיציות, מוציאים ומצננים לחלוטין.
  5. מניחים פס נייר אפיה או שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
  6. מכינים את המוס – ממיסים את השוקולד והחמאה בבאן מרי או במיקרוגל לתערובת חלקה, מניחים בצד.
  7. מקציפים את הביצים עם הסוכר בבאן מרי* כ-5 דקות או עד לסמיכות במרקם מיונז שמצפה כף. או בעזרת מד-חום ל-70°.
  8. מעבירים את התערובת לקערת מיקסר ומקציפים עוד 6 דקות או עד שהתערובת מתקררת, מעבירים את התערובת לקערה גדולה.
  9. מקציפים את השמנת עם הליקר ותמצית הוניל לקצפת לא קשה, מניחים בצד.
  10. מוסיפים את תערובת השוקולד לתערובת הביצים המוקצפת, מקפלים ומערבבים, מוסיפים את הקצפת ומקפלים לתערובת בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  11. יוצקים את התערובת לתבנית על התחתית ומחליקים, דופקים מעט את התבנית על משטח העבודה להוצאת בועות אויר ויישור התערובת.
  12. מניחים תחתית תבנית מעל לכיסוי ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
  13. להכנת הציפוי – ממיסים את השוקולד עם השמנת והדבש עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים, מוציאים את העוגה מהמקרר ויוצקים מעל, לא מורחים, מטלטלים לציפוי אחיד ומחזירים למקרר.
  14. מוציאים לטמפרטורת החדר 10 דקות לפני הגשה.
  • ניתן להכין את המוס כמנות אישיות ברינגים.
הערות:
  • *באן מרי - קערה המונחת על סיר ובו מים רותחים קלות, הקערה אינה נוגעת במים.
  • ניתן להחליף חמאה במרגרינה.
  • ניתן להחליף שמנת מתוקה בשמנת צימחית.
  • ניתן להכין את המוס כמנות אישיות ברינגים.

שמור במתכונים מועדפים       התאמה למדפסת


לחצו לקבלת איתות עם כל תגובה בעמוד
= ערוך תגובה   :::   = מחק תגובה     לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
20ראובן מ. (עורך)
19עדי08
שאלה.. מה אני עושה עם פס הנייר? למה הוא משמש?
האם עוגה זו מתאימה כמתנה לעוגת יום הולדת??
18liat_h
תודה רבה
17ראובן מ. (עורך)
או שהעוגה יוצאת נמוכה יותר בתבנית 26, או שתוסיפי 20% לחומרים שבמתכון
16liat_h
יש לי תבנית 26 - איך ניתן להגדיל כמויות בהתאם?
15ראובן מ. (עורך)
לא אותה ארומה וטעם, אבל אפשרי.
14ענבלולה
האם אפשר לשים שוקולד חלב במקום מריר? האם זה יהיה טוב?
13יובלי123
מתכון מעולה
ציון 9
12אבי מ. (מקצוענ/ית)
שמח שנהנתם.
11ramirami123
אבי,ברצוני להודות לך מקרב לב על מתכוןזה(על בסיס שמנת צימחית ומרגרינה)ועל תשובותיך העיניניות לשאלותי.
את העוגה...
10אבי מ. (מקצוענ/ית)
9ramirami123
היי אבי.
1.האם הקצפת הביצים בבן מרי דרושה בגלל הסלמונלה או בכדי לתת מירקם לעוגה?
2.אם מקציפים את הביצים ללא חימום...
8אבי מ. (מקצוענ/ית)
העוגה מעלה מצוינת, להחליף את החמאה במרגרינה, את השמנת המתוקה בשמנת צימחית.

כך גם בעוגות אחרות בהן אין צורך בבישול השמנת.
7ramirami123
היי אבי.
האם יש עוגת שוקולד מוס פרווה (ללא גבינת שמנת או שמנת).אם אין מה התחליף לשמנת/גבינת שמנת?
6אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מדויק, במתכון למעלה למשל נעשה שימוש בביצים שמבושלות לטמפרטורת עיקור לפני ההכנסה לתערובת, יש עוד מתכונים כאלו...
5נונה
אבי ערב טוב,כל מתכוני עוגות המוס שבאתר מכילות ביצים שאינן עוברות בישול כלשהו, האם אפשר להכין עוגות מוס ללא ביצים?
4אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן.
3LIRAN1
ואת התערובת של הקצפת ושהשקולד
יוצקים מעל באותה התבנית
2אבי מ. (מקצוענ/ית)
באותה תבנית, אופים את התחתית, מצננים לחלוטין ומניחים שקף בדופן הפנימית.
1LIRAN1

עוגת מוס שוקולד עשירה

By Published: מוס שוקולד ללא ג'לטין מאת אבי מ. 4.5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לעוגה:2 ביצים מס' 1 בטמפרטורת החדר1/3 כוס סוכר1 כפית תמצית וניל1/4 כוס קקאו1/4 כוס קמחלמוס:350 גר' שוק...... Directions:
מחממים את התנור ל-200°, משמנים את דפנות תבנית קפיצית 24, מניחים נייר אפיה בתחתית. מנפים את הקמח והקקאו לקערה ומניחים בצד....
נושאים
חיפוש בפסטו

350