שבת, 01 נוב 2014, 14:54
110177 חברים
ראשי  :::  התחבר  :::  הירשם  :::  המועדפים שלי  :::   הגש מתכון   :::  עזרה  :::  קשר  :::  פרסום  :::  RSS   Facebook

רולדת שוקולד וקצפת
רולדת קקאו הפשוטה והטובה, במלית קצפת, קצפת עם פירות או כל קרם אחר.
מאת: אבי מ.  ::: 22030 קריאות
רולדת שוקולד וקצפת
נתוני המתכון
10 מנות
30 דקות עד שעתיים
דרגת קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[5 מדרגים]

מרכיבים

1/3 כוס קמח
1/3 כוס קקאו
2 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
4 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
קקאו או אבקת סוכר לציפוי

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, מרפדים תבנית תנור או תבנית 40X30 בנייר אפיה, משמנים ומקמחים.
  2. מנפים את הקמח, הקקאו, הקורנפלור, אבקת האפיה והמלח לקערה.
  3. מפרידים את הביצים, מקציפים חלמונים עם 1/4 כוס סוכר לקציפה בהירה ותפוחה.
  4. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב וגמיש.
  5. מקפלים בעדינות את החלבונים לקציפת החלמונים לסירוגין עם תערובת הקמח עד להבלעת תערובת הקמח בתערובת, לעשות זאת בעדינות שלא לשבור את נפח התערובת.
  6. יוצקים את התערובת על התבנית ובעזרת מרית מורחים בעדינות לגובה אחיד.
  7. אופים כ-15 דקות או עד שעוגה קפיצית למגע.
  8. מקמחים באבקת סוכר מגבת מטבח, מוציאים את העוגה מהתנור והופכים על המגבת, מסירים את הנייר ומגלגלים עם המגבת מהצד הקצר לגלילה, מניחים לצינון מלא על רשת.
  9. לאחר הצינון פותחים ופורסים את הגלילה והמגבת, מורחים את המלית בגובה אחיד (ניתן לשמור חלק מהקצפת למריחה על הרולדה), מגלגלים בעדינות חזרה ומניחים על על החיבור בצלחת הגשה.
  10. מצפים בשארית הקצפת ומכניסים למקרר או מאבקים בקקאו טוב או אבקת סוכר ממש לפני ההגשה.
  11. שומרים את העוגה במקרר.
  12. למלית:
    500 מיל' שמנת מתוקה (2 מיכלים)
    5 כפות אבקת סוכר
    1/2 כפית תמצית וניל
    להקציף לקצפת יציבה.
    מליות נוספות (להכין 8 שעות לפחות לפני הכנת העוגה):
    גנאש שוקולד מריר מוקצף
    גנאש שוקולד לבן או חלב מוקצף
הערות:
  • ניתן להוסיף לקצפת בקיפול כל פרי עונתי חתוך או שוקולד מריר מגורד או אגוזים קצוצים.

שמור במתכונים מועדפים       התאמה למדפסת


לחצו לקבלת איתות עם כל תגובה בעמוד
= ערוך תגובה   :::   = מחק תגובה     לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
23עינת678
כקינוח פרווה מצוין מומלץ למלא בריבת תות טובה ולגלגל.
22ראובן מ. (עורך)
רשום במתכון גם לקמח לאחר השימון. האם כך עשית? אולי זו הסיבה?!
21elanet
הכנתי את הרולדה ביום שישי 9/7 רולדה מוצלחת ביותר ציפיתי אותה בקרם גנאש מריר מוקצף הילדים התלהבו מאוד .
אפיתי אותה...
ציון 10
20ראובן מ. (עורך)
הבצק הספוגי הוא מתכולת הביצים, כמעט 'חביתה', מה שמקנה את הגמישות (יש כאלה ששמים יותר ביצים), אך יש לצקת את העובי המתאים...
19dogli_3
התייעצות:
הכנתי את הרולדה והבצק יצא מעולה, אך עבה מדי לגלגול רולדה. אפיתי בתבנית אלומיניום חד פעמית בגודל 30X40,...
ציון 10
18ש ח רש
המתכון מדויק הרולדה מוצלחת יפה וטעימה
כל מתכון שהוצאתי מאתר זה יצא פגז
כל הכבוד
ציון 10
17איפקטיב
לכל אלו שהעוגה נשברה להם עצה קטנה יש לאפות את העוגה עד שהיא ספוגית ולא אפוייה עד הסוף יש לקרר אותה בחוץ עד שהיא קרה...
ציון 10
16מזלי
רולדה פשוט זוועה כולה מתפרקת .....
15גליתוש 25
הכנתי את הרולדה והיא היתה הטובה ביותר שאכלתי אי פעם! מומלץ מאוד! אני הכנתי עם מילוי הגנאש שוקולד מריר ויצא מושלם..............
ציון 10
14איריסס
היי אבי, האים אפשר להשתמש באבקת שקדים במקום קקאו? איריס
13סןזנה
ניסתי את הרולדה אבל היא התפרקה לי מה עושים מה הטעות שלי?
12אבי מ. (מקצוענ/ית)
היא יציבה יותר משמנת מתוקה חלבית.

אפשר להכין 8 שעות ויותר לפני.
11עופרוש
בוקר טוב אבי, האם השמנת להקצפה של ריץ מתאימה לרולדה הזו? והאם אני צריכה להכין אותה 8 שעות לפני?תודה רבה
10אבי מ. (מקצוענ/ית)
היציבה מכולן היא שמנת להקצפה ריץ'.
9אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, חצי מחצי זה רבע, 1/3 זה 1/3.

המתכון הוא לרולדה גדולה, ל-2 להכין את המתכון פעמיים, לא להכפיל.
8עופרוש
הי אבי ,סליחה על הבורות אבל האם שליש כוס זה חצי מחצי כוס ?וכדי שיצא לי שתי רולדות להכפיל את הכמויות? תודה רבה ולילה טוב
7עופרוש
הי אבי ,הייתי רוצה שתמליץ לי על מתכון לקצפת פרווה תודה רבה ולילה טוב ומבורך
6אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן, נסי שוב.
5yafa009
אבי שלום ניסיתי לראות את המתכון של גנאש השוקולד לבן והמריר ולא מאפשר לי למה?
4אבי מ. (מקצוענ/ית)
העוגה חייבת להשמר בקרור!!!
3ליבז
אבי,אם עוגה הזאת אפשר בטמפטורה רגילה?נגיד אם עוגה בחוץ למשך 4 שעות זה בסדר?קצפת או קרם לא יתקלקל או יימס?
2אבי מ. (מקצוענ/ית)
1oisdvib
אבי, שאלה:
מריחת הקרם לא נעשית על החלק שהיה עליון בזמן האפיה ? תמיד עשיתי כך, אשמח ללמוד ממך.

רולדת שוקולד וקצפת

By Published: רולדת קקאו הפשוטה והטובה, במלית קצפת, קצפת עם פירות או כל קרם אחר. מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 5 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: 1/3 כוס קמח 1/3 כוס קקאו 2 כפות קורנפלור 1 כפית אבקת אפיה קורט מלח 4 ביצים בטמפרטורת החדר 3/4 כוס סוכר קקאו או אבקת סוכר לציפוי...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, מרפדים תבנית תנור או תבנית 40X30 בנייר אפיה, משמנים ומקמחים. מנפים את הקמח, הקקאו, הקורנפלור, אבקת האפיה והמלח לקערה. מפרידים את ה...
נושאים
חיפוש בפסטו

190