שבת, 29 נוב 2014, 06:44
110184 חברים
ראשי  :::  התחבר  :::  הירשם  :::  המועדפים שלי  :::   הגש מתכון   :::  עזרה  :::  קשר  :::  פרסום  :::  RSS   Facebook
סלט בורגול עדשים וגבינה
מאת: אבי מ.  ::: 4452 קריאות
סלט בורגול עדשים וגבינה
נתוני המתכון
6 מנות
טכניקה: בישול
30 דקות ופחות
דרגת קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים:
[0 מדרגים]

מרכיבים
1 כוס בורגול דק
1 כפית מלח
1/2 כוס עדשים חומות או ירוקות
2 בצלים ירוקים פרוסים דק
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות גרידת קליפת לימון
3 כפות מיץ לימון
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
10 עגבניות שרי חצויות
150 גר' גבינת פטה או בולגרית מפוררת
דרך הכנה
  1. מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים תחת מים זורמים, מעבירים לסיר ומוסיפים מים לכיסוי, מוסיפים את המלח, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים כ-5 דקות ומסננים מהנוזלים, מעבירים לקערה.
  2. מבשלים את העדשים במים עד לריכוך, מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
  3. בקערה נוספת מערבבים את השמן, מיץ הלימון, גרידת קליפת הלימון והשום, טועמים וממליחים לפי הטעם.
  4. מוסיפים לקערת הבורגול והעדשים, מוסיפים את הפטרוזיליה, הגבינה והעגבניות, מערבבים בעדינות.
  5. מניחים חצי שעה לספיגת טעמים, מערבבים שוב ומגישים.
הערות:
  • ניתן להוסיף 1 כף נענע טריה קצוצה.
  • ניתן להחליף את העדשים באורז מלא.

שמור במתכונים מועדפים       התאמה למדפסת


לחצו לקבלת איתות עם כל תגובה בעמוד
= ערוך תגובה   :::   = מחק תגובה     לחץ על תקציר תגובה לקריאה מלאה
2אבי מ. (מקצוענ/ית)
את הבורגול והעדשים ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, את הרכבת הסלט שעה לפני ההגשה.
1אמאללה
האם אפשר להכין את הסלט יומיים לפני ההגשה? ואם לא אז כמה זמן מקסימום אפשר להכין מראש????

סלט בורגול עדשים וגבינה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 כוס בורגול דק1 כפית מלח1/2 כוס עדשים חומות או ירוקות2 בצלים ירוקים פרוסים דק2 שיני שום כתושות1/4 כוס שמן זית2 כפיות גרידת קליפת לימון3 כפות מיץ לימון3...... Directions:
מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים תחת מים זורמים, מעבירים לסיר ומוסיפים מים לכיסוי, מוסיפים את המלח, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים כ-5 דקות ומסננים מהנוזלים, מעבירים לקערה. ...
נושאים
חיפוש בפסטו

170