Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 19:17
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חצילים בתחמיץ

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5604   

חצילים בתחמיץ
6 מנות
צליה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1 קג' חצילים
1/2 כוס שמן זית
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/4 כוס חומץ יין לבן או רגיל
1/4 כפית פלפל שחור
2 שיני שום קצוצות
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
3 כפות כוסברה טריה קצוצה

דרך הכנה
  1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מורחים במעט שמן זית ומניחים בתבנית תנור על רשת או  צולים בגריל פחמים,
  2. בתנור צולים ב-200° עד להשחמה יפה משני הצדדים, מוציאים ומניחים בכלי שטוח ורחב.
  3. בקערה מערבבים את יתרת שמן הזית ושאר המרכיבים, יוצקים מעל החצילים ומניחים לספיגת טעמים של שעה לפחות, יוצקים בעזרת כף מהרוטב על החצילים מדי פעם.
  4. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות
  • ניתן להפחית בכמות החומץ אבל הטעם הכללי צריך להיות חמוץ.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שבוע בערך.
1
נשמע מעניין והולכת לנסות, רק רציתי לדעת כמה זמן ניתן להחזיק במקרר?

במידה ולא חוסלו כמובן (-:

תודה

חצילים בתחמיץ

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 קג' חצילים1/2 כוס שמן זית1/4 כפית פפריקה חריפה1 כפית כמון1/2 כפית מלח1/4 כוס חומץ יין לבן או רגיל1/4 כפית פלפל שחור2 שיני שום קצוצות3 כפות פטרוזילי...... Directions:
פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מורחים במעט שמן זית ומניחים בתבנית תנור על רשת או  צולים בגריל פחמים, בתנור צולים ב-200° עד להשחמה יפה משני הצדדים, מוציאים ומניחים בכלי שט...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר