Pesto
תפריט
ש', 15 דצמ 2018, 07:41
110408 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חצילים בתחמיץ

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5787   

חצילים בתחמיץ
6 מנות
צליה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1 קג' חצילים
1/2 כוס שמן זית
1/4 כפית פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1/2 כפית מלח
1/4 כוס חומץ יין לבן או רגיל
1/4 כפית פלפל שחור
2 שיני שום קצוצות
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
3 כפות כוסברה טריה קצוצה

דרך הכנה
  1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מורחים במעט שמן זית ומניחים בתבנית תנור על רשת או  צולים בגריל פחמים,
  2. בתנור צולים ב-200° עד להשחמה יפה משני הצדדים, מוציאים ומניחים בכלי שטוח ורחב.
  3. בקערה מערבבים את יתרת שמן הזית ושאר המרכיבים, יוצקים מעל החצילים ומניחים לספיגת טעמים של שעה לפחות, יוצקים בעזרת כף מהרוטב על החצילים מדי פעם.
  4. שומרים במקרר ומגישים בטמפרטורת החדר.
הערות
  • ניתן להפחית בכמות החומץ אבל הטעם הכללי צריך להיות חמוץ.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שבוע בערך.
1
נשמע מעניין והולכת לנסות, רק רציתי לדעת כמה זמן ניתן להחזיק במקרר?

במידה ולא חוסלו כמובן (-:

תודה
חצילים בתחמיץ By , 2005-08-09T11:08:42+03:00 חצילים בתחמיץ Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 קג' חצילים1/2 כוס שמן זית1/4 כפית פפריקה חריפה1 כפית כמון1/2 כפית מלח1/4 כוס חומץ יין לבן או רגיל1/4 כפית פלפל שחור2 שיני שום קצוצות3 כפות פטרוזילי... Instructions: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מורחים במעט שמן זית ומניחים בתבנית תנור על רשת או  צולים בגריל פחמים, בתנור צולים ב-200° עד להשחמה יפה משני הצדדים, מוציאים ומניחים בכלי שט...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר