Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 13:23
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תפו"א אפויים בדבש

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11555   

תפו
4 מנות
אפיה
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

500 גר' תפו"א בגודל בינוני
1/2 כפית חרדל
1/2 כוס דבש
1/2 כפית טימין יבש
1/2 כפית אבקת שום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס או לפי הטעם

דרך הכנה
  1. מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות.
  2. מבשלים במים מומולחים קלות רק עד להתרככות קלה, מסננים מהנוזלים ומעבירים לקערה לצינון ל-10 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-190°, משמנים תבנית תנור מלבנית או מניחים דף קוקי בתחתית ומשמנים מעט.
  4. מערבבים בקערה את החרדל, הדבש, הטימין, אבקת השום, המלח והפלפל, יוצקים על תפוחי האדמה ומערבבים קלות לציפוי.
  5. מעבירים לתבנית ומשטחים, אופים כ-20 דקות או עד ששולי תפוחי האדמה משחימים.
  6. מוציאים ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
10
ראובן מ. (עורך)
הדבש הוא בעיקר לטעם, ומכאן שיהיה הבדל, אך לא מן הנמנע להשתמש בסילאן (אולי בכמות פחותה מעט) ובטטה.
9
האם ניתן להוסיף למתכון בטטה?? והאם ניתן להשתמש בסילאן במקום דבש??תודה
8
ראובן מ. (עורך)
אפשר לוותר בכלל או לשים כל תבלין אתרי, כמו ג'ינגר, כל סוגי האזובין, או חריף כמו פלפל שחור (קיים כבר), צ'ילי, וואסאבי וכו'.
7
מה אפשר לשים במקום חרדל?
6
ציון 10
לדעתי כדאי לרוטב הדבש להוסיף מעט שמן זית כי בלי זה יוצא מעט סמיך וקשה לצקת על כל תפוה"א. הוספתי שמן זית ויצא מעולה.
5
ציון 10
כן, התכוונתי לשיטת אפייה, רעיון הקוקי נשמע מעולה! אנסה זאת בטוח... תודה רבה רבה
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני יודע מה זה פשוטים, האם הכוונה לקטנים עם הקליפה או לפרוסות תפו"א?

בכל מקרה פשוט לצקת עליהם...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן בודאי, במקום הדבש סילאן, 3 שיני שום כתושות ו-2 כפיות טימין טרי קצוץ דק.

תפו"א אפויים בדבש

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 500 גר' תפו"א בגודל בינוני1/2 כפית חרדל1/2 כוס דבש1/2 כפית טימין יבש1/2 כפית אבקת שום1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור גרוס או לפי הטעם...... Directions:
מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות.מבשלים במים מומולחים קלות רק עד להתרככות קלה, מסננים מהנוזלים ומעבירים לקערה לצינון ל-10 דקות.מחממים את התנור ל-190°, משמנים תבני...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר