Pesto
תפריט
ש', 21 אוק 2017, 02:34
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טירמיסו

המתכון המקורי    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21270   

טירמיסו
12 מנות
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 9.5
[6 מדרגים]
 
מרכיבים

24 ביסקוטים
1/2 כוס אספרסו חזק
1 כף ליקר קפה/גראפה/ליקר שקדים
3 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
500 גר' גבינת מסקרפונה
50 גר' שוקולד מגורד או קקאו טוב

דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה את הקפה, הליקר והחלב (אם משתמשים*), מניחים בצד.
  2. מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ומניחים בצד.
  3. מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה בהירה ואוורירית, מקפלים פנימה את הגבינה.
  4. מקפלים לתערובת את  קציפת החלבונים.
  5. מניחים שכבת ביסקוטים בתבנית 30X30 או תבנית 28 עגולה, מורחים היטב עם מברשת מחצית מתערובת הקפה על הביסקוטים.
  6. מורחים מעל מחצית מתערובת הגבינה, מניחים שוב שכבת ביסקוטים ומורחים ביתרת תערובת הקפה, מורחים את יתרת הגבינה מעל ומחליקים.
  7. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך לילה לפחות להתייצבות וספיגת טעמים.
  8. מסירים את הניילון ומפזרים מעל את השוקולד המגורד או קקאו טוב ופורסים.
הערות
  • חובה להשתמש בביצים טריות וממקור טוב או להקציף את הביצים עם הסוכר בבאן-מרי (סיר כפול על אדים).
  • ניתן להמתיק את תערובת הקפה לפי הטעם ו/או למהול בכף חלב, ניתן לטבול את הביסקוטים טבילה מהירה בקפה ולהניח בתבנית.
  • ניתן להחליף את הביצים ב-500 מיל' שמנת מתוקה מוקצפת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
29
מתכון מנצח. שווה לנסות!!!
28
ציון 10
הכנתי את הטרמיסו הזה עשרות פעמים והוא תמיד זוכה לתישבוחות! נכנסתי שוב לאתר כדי לשלוח את המתכון לחברה
מעולה
תודה
27
ציון 7
הכנתי את העוגה ליום שישי אחד על אחד לפי המתכון ולפי אופן ההכנה , אך הקרם לא התקשה ונשאר מימי גם לאחר...»»
26
ראובן מ. (עורך)
בעיה. אם זה לא מסקרפונה זה לא ממש טרמיסו. אפשר לנסות עם גבינת שמנת 5% ומעלה. הרבה טוענים שזה לא אותו דבר.
25
האם אפשר להחליף את סוג הגבינה ואם כן לאיזה סוג (האמת הגבינה יקרה מדי) הייתי מעדיפה גבינה זולה יותר שתתאים למרקם העוגה ,
24
ציון 10
אבי שלום.. הכנתי את העוגה והיא פשוט מצוינת..
הוספתי שמנת מתוקה אחת מוקצפת עם שתי כפות אינסטנט וניל...»»
23
ציון 10
מומלץ
22
האם ניתןלהפוך את העוגה לפרווה?
21
ראובן מ. (עורך)
רשום בהערות
20
לא רשום איזו כמות חלב נדרשת לטבילת הבישקוטים, האם כף אחת של ליקר מספיקה?
19
אם משתמשים בשמנת במקום ביצים צריך להוסיף סוכר?
18
ראובן מ. (עורך)
אפשר להחליף את האספרסו ברבע כוס של קפה נמס חזק (ג'יקובס לדוגמא) או עם כפית גדושה של קפה נמס.
17
אפשר להחליף את האספרסו בקפה נמס? אם כן באיזה יחס? (קפה:מים)? והאם כף ליקר תספיק, הרבה מתוכנים עם 5-7 כפות...
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להכין 3 ימים מראש ולשמור במקרר, לא רצוי להקפיא.
12
האם ניתן להכין את העוגה 3 ימים מראש ולהקפיא?
10
ציון 10
המתכון מעולה. לעיתים המרקם יוצא לי ממש מיימי ודליל (ואז אני ממש נאלצת לזרוק את העוגה). מה אני עושה לא...»»
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין צורך בתוספת קורנפלור לעוגת גבינה ללא אפיה, בכל מקרה ללא אפיה הייצוב אינו נעשה בעזרת קורנפלור רגיל...»»
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, כל גבינת שמנת.
6
האם ניתן להשתמש בגבינה אחרת (פחות יקרה)?
תודה
ענת
5
תודה אבי, זה נראה כל כך מרשים כשחתוך יפה.
אני ממשיכה ללמוד ממך :-)
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כל עוגה ואופן החיתוך שלה, בעוגות קרם החיתוך נעשה בעזרת סכין צרה וארוכה מחוממת מעט במים וניגוב בין כל...»»
2
ציון 10
מתכון נהדר, אפשר להוסיף לקרם קצפת ממיכל אחד זה מעדן מעט את המרקם והטעם.
1
שונט (מקצוענ/ית)
תודה רבה על המתכון אבל שאלה אני ראיתי מתכון של טירמיסו בלי ביצים ועם תוספת שמנת מתוקה

שמקציפים...»»

טירמיסו

By Published: המתכון המקורי מאת אבי מ. 4.75 כוכבים מתוך 5 6 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 24 ביסקוטים1/2 כוס אספרסו חזק1 כף ליקר קפה/גראפה/ליקר שקדים3 ביצים מופרדות1/2 כוס סוכר500 גר' גבינת מסקרפונה50 גר' שוקולד מגורד או קקאו טוב...... Directions:
מערבבים בקערה את הקפה, הליקר והחלב (אם משתמשים*), מניחים בצד.מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ומניחים בצד.מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה בהירה ואוורירית, מקפלים פנימה את הג...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר