Pesto
תפריט
ד', 13 דצמ 2017, 01:37
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מחית תפוח אדמה, שורש סלרי וארטישוק ירושלמי

באדיבות מגדלי הארטישוק בישובי חבל מעון    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7164   

מחית תפוח אדמה, שורש סלרי וארטישוק ירושלמי
6 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
1/2 לימון
1 קג' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
375 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות
30 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר
מלח ופלפל טחון טרי
דרך הכנה
  1. משרים את תפוחי אדמה והארטישוק ירושלמי בקערת מים עם מיץ מחצי לימון סחוט למניעת השחרה.
  2. בסיר נפרד מרתיחים מים ומבשלים את פרוסות הסלרי במים כ-10 דקות עד שהן מתרככות מעט.
  3. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה ומבשלים עד התרככות. מסננים.
  4. מועכים למחית (אין למעוך יתר על המידה), מוסיפים את המרגרינה או החמאה ובוחשים לתערובת אחידה.
  5. מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם כתוספת או מנה עיקרית.

 

למתכוני ארטישוק ירושלמי נוספים:
ארטישוק ירושלמי בחמאה ופטרוזיליה

עוף בארטישוק ירושלמי ולימון

תבשיל כבש עם ארטישוק ירושלמי

מאפה ארטישוק ירושלמי ובטטה

קדירת בשר, ירקות שורש וארטישוק ירושלמי

מחית תפוח אדמה, שורש סלרי וארטישוק ירושלמי

By Published: באדיבות מגדלי הארטישוק בישובי חבל מעון מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1/2 לימון1 קג' תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים375 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות30 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדרמ...... Directions:
משרים את תפוחי אדמה והארטישוק ירושלמי בקערת מים עם מיץ מחצי לימון סחוט למניעת השחרה. בסיר נפרד מרתיחים מים ומבשלים את פרוסות הסלרי במים כ-10 דקות עד שהן מתרככות מעט. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר