Pesto
תפריט
ש', 21 אוק 2017, 02:36
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפה שזיפים צרפתי

מאפה חלבי שמוגש בעיקר בבוקר    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7240   

מאפה שזיפים צרפתי
8 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» פאי וטארט» בוקר - בראנץ או קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

3/4 1 כוסות קמח
1 ליטר חלב
4 ביצים
50 גר' חמאה מומסת ומצוננת
3/4 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
100 גר' שזיפים מיובשים מגולענים
2 כפות רום או ארמניאק (ברנדי)
מעט חמאה לשימון

דרך הכנה
  1. מערבבים את כל החומרים פרט לשזיפים והרום בבלנדר עד לקבלת בלילה אחידה, מעבירים לקערה, מכסים ומניחים ללילה במקרר.
  2. שלוש שעות לפני הכנת המאפה מניחים את השזיפים בקערה, מכסים במים, מוסיפים את הרום ומניחים לתפיחה והתרככות של שלוש שעות, לא לרכך את השזיפים יתר על המידה, מסננים מהנוזלים.
  3. מחממים את התנור ל-200 ומשמנים תבנית פאי מפיירקס או חרסינה בקוטר 24 במעט חמאה.
  4. מניחים ומפזרים את השזיפים המסוננים בתחתית התבנית, מערבבים מעט את הבלילה ויוצקים אותה מעל, מכניסים לאפיה של 30-40 דקות או עד להשחמה קלה וכאשר סכין הננעצת במרכז הפודינג יוצאת יבשה, המאפה יתפח בשוליים ויהיה נמוך יותר במרכז.
  5. מוציאים ומצננים על רשת לפני החיתוך למנות.
  6. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הערות
  • ניתן להחליף את השזיפים בצימוקים כהים, להשרות במים עם הרום עד לתפיחת הצימוקים ולסנן מהנוזלים, לפזר מעל הבלילה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
far breton:זה
3
ראובן מ. (עורך)
לא. פלאן הוא מעין "פודינג" - קרם כרמל.
2
האם זה ה"flan הצרפתי הידוע?

מאפה שזיפים צרפתי

By Published: מאפה חלבי שמוגש בעיקר בבוקר מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 3/4 1 כוסות קמח1 ליטר חלב4 ביצים50 גר' חמאה מומסת ומצוננת3/4 כוס סוכר1 שקית סוכר וניל100 גר' שזיפים מיובשים מגולענים2 כפות רום או ארמניאק (ברנדי)מעט ...... Directions:
מערבבים את כל החומרים פרט לשזיפים והרום בבלנדר עד לקבלת בלילה אחידה, מעבירים לקערה, מכסים ומניחים ללילה במקרר.שלוש שעות לפני הכנת המאפה מניחים את השזיפים בקערה, מכסים במים, מוסיפים את...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר