Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 22:01
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוף ביין מרסלה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8322   

עוף ביין מרסלה
4 מנות
טיגון
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
4 חזות עוף שלמים ללא עור
1/3 כוס קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אורגנו יבש
4 כפות שמן זית
50 גר' חמאה או מרגרינה
1 שן שום פרוסה
10 פטריות שמפיניון טריות פרוסות
1/2 כוס יין מרסלה
1/2 כוס מרק עוף
פטרוזיליה קצוצה לקישוט
דרך הכנה
  1. מערבבים בצלחת עמוקה את הקמח, המלח והאורגנו.
  2. מחממים את השמן, החמאה במחבת, מקמחים קלות את נתחי החזה העוף בתערובת הקמח, מטגנים 2 דקות מצד אחד או עד להשחמה קלה.
  3. הופכים את חזות העוף לצד השני, מוסיפים את הפטריות והשום מסביב, מטגנים עד להשחמה, מערבבים קלות את הפטריות תוך כדי הטיגון.
  4. מוציאים רק את חזות העוף לצלחת, מוסיפים למחבת את היין ומערבבים תוך גירוד השכבה על תחתית המחבת, מוסיפים את מרק העוף ומערבבים.
  5. מבשלים עד לצימצום הנוזלים לחצי, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. מחזירים את חזות העוף לבישול של חצי דקה, מוציאים לצלחות הגשה יוצקים את הרוטב עם הפטריות מעל. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
הערות
  • ניתן להחליף את יין המרסלה ביין שרי (לא ליקר) או ביין קינוח מתוק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
טעים
2
ציון 10
מתכון מוצלח ביותר, יצא ממש טעים ומיוחד.
1
ציון 10
מוצלח....מאוד מיוחד..טעים מאוד!!

עוף ביין מרסלה

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 3 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 4 חזות עוף שלמים ללא עור1/3 כוס קמח1/2 כפית מלח1/2 כפית אורגנו יבש4 כפות שמן זית50 גר' חמאה או מרגרינה1 שן שום פרוסה10 פטריות שמפיניון טריות פרוסות1/2 כ...... Directions:
מערבבים בצלחת עמוקה את הקמח, המלח והאורגנו.מחממים את השמן, החמאה במחבת, מקמחים קלות את נתחי החזה העוף בתערובת הקמח, מטגנים 2 דקות מצד אחד או עד להשחמה קלה.הופכים את חזות העוף...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר