Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 22:56
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מחית (פירה) כרובית

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7339   

מחית (פירה) כרובית
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: לא צוין
» תוספות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

1 כרובית גדולה
2 תפוחי אדמה גדולים
4 כפות מיונז
50 גר' גבינת פרמזן מגורדת (לבחירה)
50 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות
4 כפות עירית קצוצה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם

דרך הכנה
  1. מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני, מניחים בסיר עם מים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה, מבשלים את פרחי הכרובים עד להתרככות אבל לא מלאה, הכרובית צריכה להיות במרקם "נגיס", מסננים מהמים ומעבירים מחצית לסיר.
  2. את המחצית השניה מעבירים לקרש חיתוך ומקצצים לפרחים קטנים, מניחים בצד.
  3. במקביל לבישול הכרובית מקלפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות גדולות, מבשלים במים עד להתרככות, מסננים מהמים ומניחים להתנדפות האדים למספר דקות.
  4. מעבירים את תפוחי האדמה המבושלים לסיר הכרובית, מוסיפים את החמאה, המיונז והגבינה ומועכים בעזרת מועך למחית עדינה.
  5. מוסיפים את הכרובית הקצוצה והעירית ומקפלים לתערובת, בודקים תיבול ומתבלים במלח ופלפל לבן לפי הטעם ומגישים.
הערות
  • ניתן להחליף את העירית בכל עשב תיבול טרי קצוץ לפי הטעם.
  • ניתן להוסיף בצל קצוץ מטוגן.
  • ניתן להחליף את המיונז בשמנת חמוצה או מתוקה.
  • ניתן להחליף את גבינת הפרמזן בגבינת רוקפור מגורדת לאחר הקפאה.
  • ניתן להכין גם ללא תוספת גבינה.
מחית (פירה) כרובית By , 2005-11-28T13:11:36+02:00 מחית (פירה) כרובית Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 כרובית גדולה2 תפוחי אדמה גדולים4 כפות מיונז50 גר' גבינת פרמזן מגורדת (לבחירה)50 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות קטנות4 כפות עירית קצוצהמלח ופלפל לבן לפי הטעם... Instructions: מפרקים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני, מניחים בסיר עם מים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה, מבשלים את פרחי הכרובים עד להתרככות אבל לא מלאה, הכרובית צריכה להיות במרקם "נגיס", מסננים מהמים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר