סורבה משמשים בסלסלת טוויל


2 חלבונים
50 גר' אבקת סוכר מנופה
30 גר' אורז טחון
30 גר' קורנפלור
30 גר' קמח מנופה
30 גר' חמאה מומסת
1/2 כפית תמצית וניל
לסורבה משמשים
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר
500 גר' משמשים בשלים מגולענים
3 כפות מיץ לימון טרי
3 כפות וודקה
מחממים את התנור לחום גבוה(220-200), מסמנים עיגולים בקוטר 7 ס"מ על נייר אפיה, הופכים את הנייר ומניחים על תבנית תנור הפוכה.
מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את האורז הטחון, הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את החמאה ותמצית הוניל ומערבבים, התערובת חייבת להיות חלקה.
מעבירים את התערובת לשקיות זילוף מנייר אפיה, קוטמים את הקצה לקבלת פיה בקוטר 3 מ"מ, מזלפים פסים מקבילים בתוך מסגרת העיגולים המסומנים, מזלפים פסים נוספים בזוית לפסים הקודמים, מזלפים מסגרת בהיקף העיגול.
מכניסים לאפיה של 2 דקות, בעזרת מרית משחררים את הבצק מהנייר ומניחים שוב, מכניסים שוב לאפיה של 2 דקות בערך או עד ששולי הבצק משחימים, מוציאים ומניחים כל עיגול על קערית הפוכה ומהדקים לקערית, אם הבצק התקשה מחזירים למספר שניות לחימום וריכוך בתנור, מכינים בדרך זו מספר סלסלות על תבנית אחת בלבד בתנור, אין להשתמש באפית טורבו, מניחים לצינון.
לסורבה משמשים:
מבשלים וממיסים את הסוכר במים עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד 6 דקות ברתיחה קלה, מסירים מהאש ומצננים לחלוטין כשלוש שעות.
יוצקים 3 כוסות סירופ ואת הוודקה(את השארים שומרים בצנצנת במקרר לשימוש אחר) לקערת מעבד מזון, מוסיפים 350 גר' משמשים ומעבדים למחית חלקה, מצננים את המחית במקרר שעתיים.
את יתרת המשמשים קוצצים דק ומוסיפים עם המחית למכונת גלידה ומעבדים עד למרקם של סורבה לפי הוראות היצרן.
להכנה ללא מכונה, יוצקים את כל התערובת לכלי פלסטיק עמיד בהקפאה, מכסים ומכניסים למקפיא ל-45 דקות, מוציאים ומגרדים את התערובת בשולי התבנית עם שאר התערובת ומכניסים שוב למקפיא, חוזרים על התהליך מספר פעמים עד לקבלת תערובת סורבה אחידה, מכסים ושומרים בהקפאה, לשימוש מוציאים למספר דקות מהמקפיא ומניחים לריכוך קל.
להגשה מניחים סלסלה בצלחת הגשה, מניחים בתוכה 2 כדורי סורבה ומקשטים בעלי נענע, מגישים מייד.
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- סלט חצילים בטחינה [אבי מ.] -
- חביתיות (קרפים) לפסח [אבי מ.] - חביתיות עם גיוונים לכל סוג מילוי, מתוק או מלוח.
- עוגת סולת [אבי מ.] - עוגת סולת קלה.
- צלי כתף בתנור [vered100] -
- צמת שמרים שוקולד [אבי מ.] -
- עוגת טורט שייש [אבי מ.] - עוגה גבוהה
- צלי כתף עגל [אבי מ.] - צלי בקר עסיסי.