Pesto
תפריט
ה', 13 דצמ 2018, 09:30
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

משולשים פריכים

משולשי בצק פריך וגיוון    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6659   

משולשים פריכים
8 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עוגיות
 
מרכיבים

200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1/3 כוס סוכר
1/4 1 כוסות קמח
1/3 כוס שקדים טחונים או קורנפלור
1/2 כוס אגוזים קצוצים דק (לבחירה)
2 כפות סוכר לקישוט

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  2. מקציפים את החמאה והסוכר בקערה בעזרת כף עץ או במיקסר עם וו הגיטרה עד לקבלת תערובת בהירה וקלה.
  3. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים ומערבבים מעט, מוסיפים את האגוזים ומערבבים לתערובת אחידה, אם הצק יבש ואינו מתאחד לגוש מוסיפים כף או שתיים מים או חלב, לא יותר ולא לעבד את הבצק יתר על המידה.
  4. אוספים את הבצק לכדור, משטחים ידנית או מרדדים על משטח מקומח קלות לעיגול יפה בקוטר 20-22 ס"מ, מניחים על נייר האפיה בתנור, ניתן לעצב את שולי העיגול בצביטת הבצק, מפזרים מעט סוכר מעל.
  5. אופים כ-40 דקות או עד להזהבה יפה, מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת.
  6. חותכים ל-8 משולשים בעזרת סכין חדה ושומרים בכלי סגור לאחר קירור.
  7. גיוון - מוסיפים לתערובת 2 כפות קקאו מנופה במקום 2 כפות קמח, מוסיפים 70 גר' שוקולד מריר קצוץ גס.
הערות
  • מגישים חם או קר.
  • ניתן להכין גם ללא אגוזים.
  • ניתן להחליף את השקדים  באגוזי לוז טחונים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
בהחלט
1
האם ניתן להכין מהבצק הזה מגוון צורות של עוגיות(כוכב, ירח וכו'..
משולשים פריכים By , 2005-12-15T13:12:50+02:00 משולשים פריכים משולשי בצק פריך וגיוון Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה1/3 כוס סוכר1/4 1 כוסות קמח1/3 כוס שקדים טחונים או קורנפלור1/2 כוס אגוזים קצוצים דק (לבחירה)2 כפות סוכר לקישוט... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.מקציפים את החמאה והסוכר בקערה בעזרת כף עץ או במיקסר עם וו הגיטרה עד לקבלת תערובת בהירה וקלה.מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר