אצבעות מוצרלה ורטבים
אצבעות מוצרלה בציפוי פריך ו-4 רטבים לבחירה

4 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
500 גר' גבינת מוצרלה*
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אבקת חרדל
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
* ניתן להשמש גם בגבינת עמק או קשקבל
3/4 כוס קמח
3 ביצים
1 כוס פירורי לחם
1/2 כפית בזיליקום יבש
1/4 כפית אבקת חרדל
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
* ניתן להשמש גם בגבינת עמק או קשקבל
דרך הכנה
- מוציאים את כדורי המוצרלה מהנוזלים ומייבשים, חותכים את הכדורים לרצועות בעובי 1X1 ס"מ.
- מניחים את הקמח בקערה, מניחים את פירורי הלחם בקערה נוספת, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב, את הביצים טורפים בקערה נוספת.
- טובלים את רצועות הגבינה בקמח לציפוי ומנערים את העודפים, טובלים בביצה הטרופה ומייד בתערובת פירורי הלחם, מניחים על צלחת בצד עד לסיום ציפוי כל הרצועות.
- חוזרים על פעולת הטבילה בביצה ובפירורי הלחם שוב, מניחים בצלחת ומעבירים למקפיא לשעתיים.
- מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת, מטגנים את הרצועות עד להזהבה מכל הצדדים, לא מעבר לכך שכן הגבינה תתחמם ותפרוץ החוצה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
- מגישים חם עם אחד מהרטבים.
רוטב חרדל:
1/2 כוס יוגורט
1/2 כוס מיונז
2 כפות חרדל
2 כפיות חרדל גס
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, לטעום ולתבל במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
רוטב שמנת חמוצה:
1 כוס שמנת חמוצה
4 כפות עירית קצוצה דק
1 כף בצל יבש קצוץ דק מאד
1/2 כפית טימין יבש
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם ולהניח לספיגת טעמים לשעה.
רוטב שמנת חמוצה וצ'ילי מתוק:
1 כוס שמנת חמוצה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כף בצל יבש קצוץ דק מאד
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם ולהניח לספיגת טעמים לשעה.
רוטב אדום:
1/2 כוס קטשופ
1 כף רוטב ווסטרשיר
1 כף חומץ בלסמי
2 כפות עירית קצוצה
2 טיפות טבסקו
לערבב את כל החומרים בקערה קטנה, להמליח לפי הטעם.
הערות
- להקפיד לא לטגן יתר על המידה אחרת הגבינה תפרוץ מהמעטפת.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- עוגת תמרים משגעת [לימור עמר] - עוגת תמרים משגעת
- לחמניות גבינה [אבי מ.] -
- עוגת מוס תות שדה [אבי מ.] -
- חלות [SARIT] - חלות ולחמניות
- מרק גריסים [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד תפוז [אבי מ.] -