Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 23:43
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות סולת בסירופ

מתכון תורכי    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11926   

עוגיות סולת בסירופ
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» צהריים - ערב או קפה או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
250 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד
1 כוס אבקת סוכר
1/3 כוס סולת
2 ביצים
1/2 2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
שקדים מולבנים או אגוזי לוז קלופים לקישוט
לסירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כף מיץ לימון
דרך הכנה
  1. מכינים את הסירופ - מערבבים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר, מחממים עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 5 דקות, מסירים מהאש.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה ומניחים בצד.
  3. בקערה מערבבים את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת אחידה, מוסיפים את הסולת והביצים ומערבבים.
  4. מוסיפים את הקמח, מעט בכל פעם תוך כדי ערבוב, מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים, הבצק רך מאד, מכסים את הקערה ומניחים למנוחה של 15 דקות.
  5. מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור
  6. קורצים מהבצק 20 כדורים, מגלגלים ומניחים בתבנית במרווחים של 5 ס"מ ונועצים שקד בכל עוגיה.
  7. מכניסים לאפיה של כ-25 דקות או עד להשחמה קלה, מוציאים מהתנור.
  8. לפני ההוצאה מהתנור מחממים מעט את הסירופ ויוצקים את הסירופ על העוגיות מייד עם ההוצאה מבתנור בעזרת כף, חוזרים על הפועולה עד לספיגת הסירופ בעוגיות, מניחים עוד 15 דקות לספיגת הסירופ.
  9. מרימים את העוגיות בעדינות בעזרת מרית ומניחים בצלחת הגשה.
  10. לאחר הקירור מכסים בניילון צמיד ומאחסנים במקרר, מוציאים כחצי שעה לפני ההגשה..
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
קוטר 3-4 ס"מ, העוגיות מתפחסות מעט באפיה.
5
ציון 10
אבי,אכלתי משהו דומה במטוס של חברה תורכית בדרך לתורכיה, זה היה מאד טעים ואני מקווה שזה המתכון שאני מחפשת......»»
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
למעלה מיום אחד האיחסון בקירור.

נשמרות עד שבוע במקרר.
3
שלום רציתי לדעת אם אפשר להשאיר את העוגיות מחוץ למקרר וכמה זמן הם יכולים להחזיק מעמד בצורה כזו?
תודה חני
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
המתכונים מגוונים, לפעמים הם דלי קלוריות/שומן וכו' ולפעמים לא ואפילו עתירי קלוריות ושומן, אין כיוון מסוים.
1
ציון 10
נשמע טעים אבל משמין!!!

מלא סוכר ומרגרינה

כל המתכונים באתר פה נשמעים טעימים מאד אבל...»»

עוגיות סולת בסירופ

By Published: מתכון תורכי מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 20 Ingredients: 250 גר' חמאה או מרגרינה רכה מאד1 כוס אבקת סוכר1/3 כוס סולת2 ביצים1/2 2 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה1 כפית תמצית ונילשקדים מולבנים או אגוזי לוז קלופים לקישוט...... Directions:
מכינים את הסירופ - מערבבים את הסוכר, המים ומיץ הלימון בסיר, מחממים עד להמסת הסוכר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ- 5 דקות, מסירים מהאש.מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה ומניחים בצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר