Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 21:04
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מקלונים מתובלים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5162   

מקלונים מתובלים
40 מנות
אפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עוגיות» בוקר - בראנץ או ארוחה קלה
 
מרכיבים

לבצק:
200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כף אבקת שום
1 ביצה
1/2 2 כוסות קמח
50 גר' גבינת פרמזן מגורדת דק
1 כפית אבקת אפיה
1 מיכל לבן/אשל/שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח
למלית:
2 כפות תבלינים טריים קצוצים טימין/אורגנו/בזיליקום וכו'
4-5 כפות עגבניות מיובשות בשמן
1 כף פפריקה 
1/2 כפית פפריקה חריפה (לבחירה) 

דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה.
  2. בקערת מעבד מזון מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק דביק להוסיף מעט קמח.
  3. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בגודל 30X30.
  4. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה, מסננים את העגבניות המיובשות מהשמן ומקצצים דק מאד.
  5. מפזרים את התבלינים והעגבניות הקצוצות על מחצית העלה באופן אחיד, מקפלים את העלה לשניים, מהדקים ומרדדים לעובי 5 מ"מ, מניחים על נייר אפיה ומאחסנים במקרר ללילה.
  6. מחממים את התנור ל-200°.
  7. חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2 ס"מ ובאורך 15 ס"מ, מסובבים מעט את הרצועות ומניחים על נייר אפיה בתבנית תנור.
  8. אופים כ-15 דקות או עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
  9. מאחסנים בכלי סגור לאחר צינון מלא.
הערות
  • ניתן להכין את המקלונים גם מבצק עלים מוכן.
  • ניתן לאפות את המקלונים מייד אולם השהייה במקרר גורמת לעילעול טוב יותר.
  • ניתן להוסיף למלית 3-4 פילטים של אנשובי קצוצים דק.
  • ניתן להחליף את העגבניות המיובשות בשמן בעגבניות מיובשות רגילות, להשרות את העגבניות במים חמים כחצי שעה, לסנן ולקצוץ.
מקלונים מתובלים By , 2006-01-24T11:01:16+02:00 מקלונים מתובלים Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 40 Tags: none Ingredients: - לבצק:200 גר' חמאה או מרגרינה רכה1 כף אבקת שום1 ביצה1/2 2 כוסות קמח50 גר' גבינת פרמזן מגורדת דק1 כפית אבקת אפיה1 מיכל לבן/אשל/שמנת חמוצה... Instructions: מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה.בקערת מעבד מזון מערבבים את כל חומרי הבצק לבצק אחיד, לא לעבד יתר על המידה, אם הבצק דביק להוסיף מעט קמח.מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, מרדדים כ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר