Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 05:06
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טארט שקדים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5552   

טארט שקדים
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
לתחתית: 
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
5 כפות קונפיטורה טובה לפי הטעם
120 גר' חמאה או מרגרינה
1/2 כוס סוכר
1/3 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים
1/4 כוס קמח
1/2 כפית תמצית שקדים
2 ביצים
חצאי שקדים
2 כפות ריבת משמשים
דרך הכנה
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק לתחתית, אם הבצק עדיים פירורי מוסיפים מעט מים, אם דביק מוסיפים מעט קמח.
  2. משטחים 2/3 מהבצק על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מניחים על התחתית והדפנות, מנקבים את התחתית בעזרת מזלג ומורחים את הקונפיטורה על התחתית.
  3.  את 1/3 הבצק הנותר מרדדים לעלה בעובי 5 מ"מ וחותכים לפסים ברוחב 2 ס"מ, מניחים בצד.
  4. מחממים את התנור ל-180°.
  5. מניחים את החמאה, הסוכר, השקדים הטחונים, הקמח, הביצים ותמצית השקדים בקערה, מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה, יוצקים על התחתית ומשטחים.
  6. מניחים מעל את רצועות הבצק הנותרות, מניחים את השקדים החצויים במרווחים בין הרצועות.
  7. מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד להזהבה יפה.
  8. מוציאים ומצננים על רשת.
  9. מערבבים את הריבה עם כפית מים חמים, מורחים על הפאי לאחר הצינון.

טארט שקדים

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 10 Ingredients: לתחתית: 2 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה150 גר' מרגרינה או חמאה1 ביצה1/3 כוס סוכר2 כפות מיםלמלי...... Directions:
מערבבים את כל חומרי הבצק לתחתית, אם הבצק עדיים פירורי מוסיפים מעט מים, אם דביק מוסיפים מעט קמח.משטחים 2/3 מהבצק על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר