ריגו יאנצי
עוגת קרם שוקולד הונגרית
20 מנות
הכנה וקירור
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לשכבות הטורט:
1/3 כוס קמח
2 כפות קקאו טוב
1/3 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
6 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
למלית:
קונפיטורה פטל או דובדבנים
2 כפיות אבקת ג'לטין
1/4 כוס חלב או מים
400 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
1/2 2 מיכלים שמנת מתוקה או צימחית
3/4 כוס סוכר
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
2 כפות סירופ תירס, מייפל או דבש
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, משמנים ומקמחים.
- מנפים את הקמח, הקקאו, הקורנפלור, אבקת האפיה והמלח לקערה.
- מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה, כ-3 דקות במהירות גבוהה.
- מנפים את תערובת הקמח ב-3 פעמים, מקפלים בעדינות עד להבלעת תערובת הקמח בתערובת, נזהרים שלא לשבור את ההקצפה.
- יוצקים את התערובת על התבנית ובעזרת מרית מורחים בעדינות לגובה אחיד.
- אופים כ-15 דקות או עד שעוגה קפיצית למגע, מוציאים ומצננים מעט בתבנית.
- הופכים על מגבת, מסירים את הנייר ומצננים לחלוטין.
- חוצים את העוגה לרוחבה, מניחים מחצית בתבנית 22X33 (או כל תבנית דומה)עם דפנות בגובה 4 ס"מ, מסירים שוליים מיותרים אם יש צורך להתאמה לתבנית.
- מורחים את פרוסת העוגה בתבנית בשכבת קונפיטורה דקה.
- מכינים את הקרם - מפזרים את הג'לטין על החלב בקערה קטנה, מניחים לספיגת הנוזלים למספר דקות, ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול עד להמסה מלאה.
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול, מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב, מצננים ומניחים בצד.
- מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה אך לא קשה מדי, מוסיפים לתערובת השוקולד 4 כפות מלאות קצפת ומערבבים היטב, מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לקערת הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לתבנית על תחתית הטורט, מחליקים ומניחים את מחצית הטורט הנותרת מעל, מהדקים קלות.
- מכניסים את העוגה להתייצבות במקרר ל-6 שעות לפחות.
- להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד עם השמנת, החמאה והסירופ, יוצקים על העוגה ומורחים לציפוי אחיד, מחזירים למקרר.
- חותכים לריבועים 5X6 ס"מ או לפי הטעם.
הערות
- ניתן להכין את העוגה גם בתבנית 24 עגולה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- קינוח מוס שלושה שוקולדים [אבי מ.] - להגשה בגביעי קינוח
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- מרק דלעת [אבי מ.] - מרק דלעת קטיפתי.
- מקרוני עם גבינה [אבי מ.] - מאכל פופולרי וקל להכנה, שילוב של פסטה וגבינה צהובה.
- גנאש שוקולד מריר מוקצף [אבי מ.] - לציפוי ומילוי עוגות.
- כבד עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -