Pesto
תפריט
ו', 20 אוק 2017, 04:42
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ריגו יאנצי

עוגת קרם שוקולד הונגרית    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12103   

ריגו יאנצי
20 מנות
הכנה וקירור
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים

לשכבות הטורט:
1/3 כוס קמח
2 כפות קקאו טוב
1/3 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
6 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס  סוכר
למלית:
קונפיטורה פטל או דובדבנים
2 כפיות אבקת ג'לטין
1/4 כוס חלב או מים
400 גר' שוקולד מריר טוב קצוץ
1/2 2 מיכלים שמנת מתוקה או צימחית
3/4 כוס סוכר
לציפוי:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
2 כפות סירופ תירס, מייפל או דבש

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, משמנים ומקמחים.
  2. מנפים את הקמח, הקקאו, הקורנפלור, אבקת האפיה והמלח לקערה.
  3. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה, כ-3 דקות במהירות גבוהה. 
  4. מנפים את תערובת הקמח ב-3 פעמים, מקפלים בעדינות עד להבלעת תערובת הקמח בתערובת, נזהרים שלא לשבור את ההקצפה.
  5. יוצקים את התערובת על התבנית ובעזרת מרית מורחים בעדינות לגובה אחיד.
  6. אופים כ-15 דקות או עד שעוגה קפיצית למגע, מוציאים ומצננים מעט בתבנית.
  7. הופכים על מגבת, מסירים את הנייר ומצננים לחלוטין.
  8. חוצים את העוגה לרוחבה, מניחים מחצית בתבנית 22X33 (או כל תבנית דומה)עם דפנות בגובה 4 ס"מ, מסירים שוליים מיותרים אם יש צורך להתאמה לתבנית.
  9. מורחים את פרוסת העוגה בתבנית בשכבת קונפיטורה דקה.
  10. מכינים את הקרם - מפזרים את הג'לטין על החלב בקערה קטנה, מניחים לספיגת הנוזלים למספר דקות, ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול עד להמסה מלאה.
  11. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול, מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב, מצננים ומניחים בצד.
  12. מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה אך לא קשה מדי, מוסיפים לתערובת השוקולד 4 כפות מלאות קצפת ומערבבים היטב, מקפלים בעדינות את תערובת השוקולד לקערת הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
  13. יוצקים את התערובת לתבנית על תחתית הטורט, מחליקים ומניחים את מחצית הטורט הנותרת מעל, מהדקים קלות.
  14. מכניסים את העוגה להתייצבות במקרר ל-6 שעות לפחות.
  15. להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד עם השמנת, החמאה והסירופ, יוצקים על העוגה ומורחים לציפוי אחיד, מחזירים למקרר.
  16. חותכים לריבועים 5X6 ס"מ או לפי הטעם.
הערות
  • ניתן להכין את העוגה גם בתבנית 24 עגולה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
תודה, עוגה מצויינת! יפה, טעיםה, חגיגית.
3
ראובן מ. (עורך)
לא. חותכים עם סכין (אפשר רטובה) ומנקים אותה בכל חיתוך
2
שלום.
אין צורך להקפיא את העוגה, כדי שיהיה יותר כל ויותר יפה לחתוח אותה?

ריגו יאנצי

By Published: עוגת קרם שוקולד הונגרית מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 20 Ingredients: לשכבות הטורט:1/3 כוס קמח2 כפות קקאו טוב1/3 כוס קורנפלור1 כפית אבקת אפיהקורט מלח6 ביצים בטמפרטורת החדר3/4 כוס  סוכרלמלית:...... Directions:
מחממים את התנור ל-180°, מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה, משמנים ומקמחים. מנפים את הקמח, הקקאו, הקורנפלור, אבקת האפיה והמלח לקערה. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה,...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר