Pesto
תפריט
ג', 19 יונ 2018, 21:21
110399 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד וקרם

עוגת שוקולד בשכבות עם קרם שוקולד    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5898   

עוגת שוקולד וקרם
12 מנות
אפיה או הכנה וקירור
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
 
מרכיבים

לעוגה:
1/2 כוס  חלב
1 כף חומץ
120 גר' חמאה חתוכה לקוביות
5 חלמונים
1/3 כוס קקאו
1/2 כוס סוכר
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית אבקת אפיה
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית  תמצית וניל
1 כוס קמח
לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
2 כפות ליקר תפוזים
לקרם:
500 גר' שוקולד מריר קצוץ
200 גר' חמאה רכה
4 כפות רום (לא תמצית)
5 חלמונים 

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-160°, משמנים 2 תבניות 24, מניחים נייר אפיה בתחתית התבניות, משמנים את הנייר ומקמחים את התבניות.
  2. להכנת העוגה - מחממים רק עד להמסה על להבה נמוכה את החלב, החומץ והחמאה, מסירים מהאש.
  3. מערבבים בקערה את הקקאו והסוכר, מוסיפים את אבקת הסודה לשתיה ואבקת האפיה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את תערובת החלב והחמאהומערבבים, מוסיפים את תמצית הוניל, מוסיפים את החלמונים ומערבבים, מנפים מוסיפים את הקמח ומערבבים.
  5. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב וגמיש, מקפלים בעדינות לתערובת.
  6. יוצקים את התערובת לתבניות ומחליקים.
  7. אופים כ-30 דקות או שהעוגה קפיצית למגע ובדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
  8. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת 10 דקות, מעבירים סכין בהיקף העוגה ומשחררים, הופכים על רשת ומצננים לחלוטין.
  9. לאחר קירור מלא חוצים כל עוגה לשתי פרוסות.
  10. להכנת הסירופ - בזמן אפית העוגה מחממים את המים והסוכר בסיר קטן עד להמסת הסוכר, מבשלים עוד 2 דקות ומסירים מהאש, מצננים מעט ומוסיפים את הליקר, שומרים בצד.
  11. לקרם שוקולד - ממיסים בסיר קטן את השוקולד המריר והחמאה עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים מהאש ומוסיפים את הליקר, מערבבים ומצננים מעט, טורפים את החלמונים מעט ומוסיפים להם מעט מתערובת השוקולד, מערבבים, מוסיפים את תערובת החלמונים לשוקולד ומערבבים לקבלת תערובת אחידה ללא גושים, מעבירים לקערה ומכסים, מאחסנים במקרר ל-3 שעות.
  12. מניחים פרוסת עוגה בצלחת הגשה, מורחים/מספיגים מעט סירופ בעזרת מברשת על העוגה, מורחים שכבת קרם דקה על העוגה, מניחים עוד שכבה ומורחים שוב בסירופ ובקרם, כך עד להנחת כל השכבות, מורחים סירופ על השכבה האחרונה ומורחים את העוגה מעל ועל הדפנות ביתרת הקרם.
  13. מעבירים למקרר ושומרים עד להגשה בטמפרטורת החדר.
הערות
  • אם הקרם הופך רך מדי למריחה מחזירים לקרור נוסף במקרר, מעבירים גם העוגה לקרור עד להתקשות הקרם והמשך מריחה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
האם יש אפשרות לבשל את הקרם על גז או בסיר כפול? די מוטרדת משימוש בביצים לא מבושלות....
יישר כח על האתר הנפלא......
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לפעמים עם שקף ולפעמים במריחה, תלוי בעוגה - קרם או מוס.

שקף מניחים בהיקף לקבלת דפנות חלקות כאשר...»»
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
את החמאה במרגרינה ואת החלב והחומץ במיץ תפוזים.
7
רציתי לדעת אם אני רוצה עוגה פרווה זאת אומרת להמיר את החמאה במרגרינה ואת החלב בנוזל אחר במה אוכל להחליפו?
5
אין לי 2 תבניות מס' 24 ,רק 1 ,ויש לי גם 2 תבניות 26 , איך אני יכולה לעושות אותה בתנאים אלו.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר לשמור גם יממה במקרר, להניח מעט מחוץ למקרר לריכוך.
3
כמה זמן אפשר לשמור את הקרם במקרר
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כמות המסה מספיקה בדיוק ל-2 תבניות 24, העוגות בשתי התבניות אינן גבוהות והן נחצות לחצי מגובהן ואלו שכבות...»»

עוגת שוקולד וקרם

By Published: עוגת שוקולד בשכבות עם קרם שוקולד מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: לעוגה:1/2 כוס  חלב1 כף חומץ120 גר' חמאה חתוכה לקוביות5 חלמונים1/3 כוס קקאו1/2 כוס סוכר1 כפית אבקת סודה לשתיה1/2 כפית אבקת אפיה...... Directions:
מחממים את התנור ל-160°, משמנים 2 תבניות 24, מניחים נייר אפיה בתחתית התבניות, משמנים את הנייר ומקמחים את התבניות.להכנת העוגה - מחממים רק עד להמסה על להבה נמוכה את החלב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר