Pesto
תפריט
ג', 11 דצמ 2018, 23:23
110407 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

תפוחי עץ במעטפת בצק

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7827   

* תמונה להמחשה
תפוחי עץ במעטפת בצק
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
 
מרכיבים
  • 1/4 כוס צימוקים
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 8 תפוחי עץ בגודל בינוני
  • מעט חמאה
  • 400 גר' בצק עלים מופשר
  • מעט ביצה טרופה למריחה
דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה את הצימוקים, האגוזים הקצוצים, הסוכר החום, הקינמון ואגוז המוסקט, מניחים בצד.
  2. מקלפים את התפוחים ומסירים את הליבה והגרעינים.
  3. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, חותכים ל-8 ריבועים בגודל 18X18 ס"מ.
  4. מניחים תפוח במרכז כל ריבוע, ממלאים את חלל התפוח בתערובת הצימוקים, מניחים כפית חמאה על המלית ומקפלים את שולי הבצק כלפי המרכז, מחברים ומהדקים את הקצוות לאטימה מוחלטת של התפוח ומניחים על נייר אפיה בתבנית.
  5. מורחים מעט ביצה טרופה על המאפה.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-25 דקות או עד שהבצק תופח ומזהיב.
  7. מוציאים ומצננים על רשת.
  8. מגישים עם קרם פרש או שמנת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עדיין לא.
1
ברנדי (במטבח)
אבי שלום,

האם יש מתכון לפשטידת תפוחים?
תפוחי עץ במעטפת בצק By , 2005-03-29T05:33:16+02:00 תפוחי עץ במעטפת בצק Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1/4 כוס צימוקים 1/4 כוס אגוזים קצוצים 1/4 כוס סוכר חום 1/4 כפית קינמון טחון 1/4 כפית אגוז מוסקט 8 תפוחי עץ בגו... Instructions: מערבבים בקערה את הצימוקים, האגוזים הקצוצים, הסוכר החום, הקינמון ואגוז המוסקט, מניחים בצד. מקלפים את התפוחים ומסירים את הליבה והגרעינים. מרדדים את הבצק לעוב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר