תפוחי עץ במעטפת בצק

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
מרכיבים
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
8 תפוחי עץ בגודל בינוני
מעט חמאה
400 גר' בצק עלים מופשר
מעט ביצה טרופה למריחה
1/4 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
8 תפוחי עץ בגודל בינוני
מעט חמאה
400 גר' בצק עלים מופשר
מעט ביצה טרופה למריחה
דרך הכנה
- מערבבים בקערה את הצימוקים, האגוזים הקצוצים, הסוכר החום, הקינמון ואגוז המוסקט, מניחים בצד.
- מקלפים את התפוחים ומסירים את הליבה והגרעינים.
- מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ, חותכים ל-8 ריבועים בגודל 18X18 ס"מ.
- מניחים תפוח במרכז כל ריבוע, ממלאים את חלל התפוח בתערובת הצימוקים, מניחים כפית חמאה על המלית ומקפלים את שולי הבצק כלפי המרכז, מחברים ומהדקים את הקצוות לאטימה מוחלטת של התפוח ומניחים על נייר אפיה בתבנית.
- מורחים מעט ביצה טרופה על המאפה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה כ-25 דקות או עד שהבצק תופח ומזהיב.
- מוציאים ומצננים על רשת.
- מגישים עם קרם פרש או שמנת.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- סופגניות מסורתיות [belakiz] - מאד אוריריות
- פסטו פטרוזיליה [אורן בר] -
- דג פילה [רינה172] -
- מעדן טונה [אלי88888] - טונה מוקפצת
- גריסיני [אבי מ.] - מקלות לחם
- אורז עם ערמונים [אבי מ.] - אורז מלא, ערמונים קצוצים וצימוקים.
- עוגת שוקולד מעולה [אבי מ.] - עוגת שוקולד לא גבוהה, למכורים לשוקולד.