Pesto
תפריט
ה', 14 דצמ 2017, 18:57
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות סדוקות קקאו

עוגיות רכות    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 14321   

עוגיות סדוקות קקאו
48 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 9.8
[11 מדרגים]
 
מרכיבים
1/3 2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 כוסות סוכר
150 גר' חמאה או מרגרינה מומסת
3/4 כוס קקאו
4 ביצים
2 כפיות ליקר תפוזים
2 כפיות תמצית וניל
אבקת סוכר לציפוי
דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
  2. מערבבים את החמאה והסוכר בקערה, מוסיפים את הקקאו ובוחשים היטב לתערובת ללא גושים.
  3. מוסיפים את הביצים והתמציות ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. מכסים את הקערה בניילון ומניחים במקרר לכ-6 שעות או עד להתקשות.
  6. מחממים תנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  7. מנפים את אבקת הסוכר לצלחת, קורצים מהבצק כדורים בקוטר 2.5 ס"מ, מניחים בקערת אבקת הסוכר ומגלגלים לציפוי אחיד.
  8. מניחים את הכדורים בתבנית במרחק 5 ס"מ בין העוגיות.
  9. אופים 10-12 דקות עד להתקשות למגע ולא יותר מכך.
  10. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת, העוגיות מתקשות מעט בצינון.
  11. מאחסנים בכלי סגור לאחר הצינון.
הערות
  • ניתן להחליף את החמאה ב-3/4 כוס שמן.
  • לא לאפות יתר על המידה!.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
37
ציון 10
יצא מעולה. עשיתי עם קמח מלא 70%, עם סוכר חום במקום לבן, עם 50 ג' חמאה וחצי כוס שמן זית, ובלי ליקר תפוזים.
36
ראובן מ. (עורך)
ניתן להחליף בכל נוזל ארומטי אחר, כמות זהה
35
אפשר להחליף את הליקר תפוזים קליפת תפוז? במיץ תפוזים ? ואם כן אז כמה?
34
העוגיות כרגע בתנור. אפיתי לפי מה שכתוב בדיוק. הצלחתי לגלגל אותן יפה אך באפיה הכל נמרח ולא יצאו עיגולים כמו בתמונה.מה הסיבה?
33
ציון 10
עוגיות מדהימות!!!!!!
מומלץ בחום!!!!!!!
32
ציון 8
יש לעשות אותם קטנים הם גדלים מאד באפיה
31
תודה על התשובה המהירה
30
ראובן מ. (עורך)
העקרון דומה, וגם אפשר להשתמש באבקת קקאו אמיתית וכהה.
29
האם העוגיות האלה הן אותו דבר כמו המתכון של העוגיות שוקולד הסדוקות? הן יצאו פשוט מדהימות אבל הן מכילות...»»
28
ברנדי (במטבח)
האם להוציא את התערובת מהכלי ולהעבירה לשקית?
גם כשהנחתי במקפיא לא התקשה לי.
27
ציון 10
ממש כמו בחנות! לכל המעונין במתכון פשוט לעוגיות שבהחלט הדהימו את הטועמים זה פה... תודה רבה!
24
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בדיוק כמו בתמונה.
23
ציון 10
אבי שלום
שוב פעם אני. אפיתי אותן קפואות,יצא אותו דבר,פחוס ושטוח. הורדתי מעלות ל-160, עוד פעם יצא...»»
22
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא בטוח ולא ניסיתי, יתכן שהקרום החיצוני ימס מהר אבל נסי.
21
ציון 10
20
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בשימוש בשמן העוגיות תהיינה שטוחות יותר, נכון, לא בכל מתכון ניתן להמיר את החמאה/מרגרינה בשמן.
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
הבצק לא קורר מספיק, לקרר את הבצק עד להתקשות ולקרר שוב אם יש צורך לאחר עיצוב העוגיות.
16
ציון 10
אבי שלום,
שאלה: העוגיות לא יצאו לי סדוקות כמו בצילום, אלא "נמרחו" בתבנית והתוצאה הסופית...»»
15
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להמשיך לקרר עד להתקשות.
13
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי ואפילו רצוי, לגרד במגרדת דקה מאד.
12
אבי שלום,
האם ניתן להוסיף לעוגיות קליפת תפוז מגורדת?
תודה
10
האם ניתן להקפיא ולכמה זמן?
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן, תודה.
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
לא בכל המתכונים לעוגיות סדוקות יש שוקולד (בטח לא במרבית העוגיות הקנויות).

שימוש בקקאו טוב לפעמים...»»
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף את הליקר בכל ליקר אחר, את התמצית ניתן להחליף בתמצית אחרת.

לא להחליף במיץ תפוזים מכיוון שלא יורגש בטעם.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
חג שמח גם לך ולכולם.
3
שונט (מקצוענ/ית)
ציון 10
אבי חג טו בשבט נהדר ופורה לאתר שלך ולך...
2
ניתן להחליף לתמצית אחרת או להשתמש במיץ תפוזים במקום?

עוגיות סדוקות קקאו

By Published: עוגיות רכות מאת אבי מ. 4.9 כוכבים מתוך 5 11 גולשים תזמון: Yield: 48 Ingredients: 1/3 2 כוסות קמח 2 כפיות אבקת אפיה 1/2 כפית מלח 2 כוסות סוכר 150 גר' חמאה או מרגרינה מומסת 3/4 כוס קקאו 4 ביצים 2 כפיות לי...... Directions:
מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד. מערבבים את החמאה והסוכר בקערה, מוסיפים את הקקאו ובוחשים היטב לתערובת ללא גושים. מוסיפים את הביצים והתמציו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר