Pesto
תפריט
ו', 23 פבר 2018, 20:33
110392 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלמון ברוטב תפוזים וכוסברה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3664   

סלמון ברוטב תפוזים וכוסברה
4 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
4 נתחי סלמון ללא העור במשקל 250 גר' כ"א
1/3 כוס יין לבן יבש
1 עלה דפנה
1 כוס מיץ תפוזים טרי
1 שן שום כתושה
1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
4 כפות כוסברה טריה קצוצה
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
20 גר' חמאה
דרך הכנה
  1. יוצקים את היין למחבת, מוסיפים מים כדי 2/3 גובה המחבת, מוסיפים את עלה הדפנה ומביאים לרתיחה, מנמיכים לרתיחה קלה ומוסיפים את נתחי הסלמון.
  2. מבשלים מכוסה כ-8 דקות עד לבישול מלא של הדג, מוציאים בזהירות עם מרית לצלחות הגשה ושומרים בתנור מחומם.
  3. בסיר קטן מחממים את מיץ התפוזים, השום והג'ינג'ר, מבשלים עד שהנוזל מסמיך מעט, מסירים מהאש ומוסיפים את הכוסברה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
  4. מוסיפים את החמאה ובוחשים בעדינות עד להמסה.
  5. יוצקים את הרוטב על נתחי הדג ומגישים.
הערות
  1. ניתן להשתמש בכל נתח דג אחר.
  2. הבישול לחיסכון בקלוריות, ניתן גם לטגן את נתחי הדג במעט חמאה או שמן זית, בטיגון להשתמש בדג עם העור ולטגן את צד העור תחילה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
לאבי:תודה על תשובתך המהירה יום טוב ושקט לכולם אפטר אורית.
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להחליף את מיץ התפוזים ב-1 כוס מרק עוף או ירקות מסונן + 3 כפות מיץ לימון טבעי.
1
לאבי: האם יש אפשרות להוריד את מיץ התפוזים ולהשתמש במיץ לימון? מחכה לתשובה אפטר אורית.

סלמון ברוטב תפוזים וכוסברה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 4 נתחי סלמון ללא העור במשקל 250 גר' כ"א1/3 כוס יין לבן יבש1 עלה דפנה1 כוס מיץ תפוזים טרי1 שן שום כתושה1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד4 כפות כוסברה טריה קצוצה...... Directions:
יוצקים את היין למחבת, מוסיפים מים כדי 2/3 גובה המחבת, מוסיפים את עלה הדפנה ומביאים לרתיחה, מנמיכים לרתיחה קלה ומוסיפים את נתחי הסלמון. מבשלים מכוסה כ-8 דקות עד לבישול ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר