Pesto
תפריט
ב', 11 דצמ 2017, 21:14
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

שוק טלה בתנור

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 17844   

שוק טלה בתנור
8 מנות
צליה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים

שוק טלה שלמה במשקל 3 קג' בערך
4 כפות דבש
2 כפות חרדל
3 כפות שמן זית
2 גבעולי רוזמרין
מלח ופלפל שחור גרוס
8 שיני שום שלמות קלופות

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-220°, מכינים תבנית צליה, מכינים את רשת התנור במרכז התנור.
  2. בעזרת קצה סכין חדה דוקרים את הבשר במספר מקומות ומחדירים את שיני השום לחתכים.
  3. בקערה מערבבים את הדבש, החרדל ו שמן הזית, מורחים את הבשר מכל הצדדים, מפזרים מעל מלח ופלפל שחור גרוס ומניחים בתבנית, מניחים מעל את גבעולי הרוזמרין.
  4. מכניסים לאפיה של 20 דקות, מורידים את חום התנור ל-190° וממשיכים בצליה, הופכים פעמיים במשך הצליה לצליה אחידה מכל הצדדים, בזמן הצליה מורחים מהנוזלים המופרשים על הבשר.
  5. הבשר מוכן כאשר הטמפרטורה הפנימית היא של 65° בבדיקה עם מדחום בשר או בחישוב של 35 דקות צליה לכל 1 קג' בשר, לא לצלות יתר על המידה בכדי לא לייבש את הבשר.
  6. מוציאים את הנתח על קרש חיתוך, עוטפים ברדיד אלומיניום ומניחים למנוחה של 15 דקות, מסירים את הרדיד ומניחים בצלחת הגשה לפריסה בשולחן או פורסים מחצית הנתח על קרש החיתוך ומגישים בצמוד לנתח כולו.
הערות
  • ניתן להוסיף ירקות (גזר, תפו"א וכו')לצליה בתבנית הצליה עם הבשר.
  • ניתן גם לבקש מהקצב לסלק את העצם, מורחים את תערובת התיבול על הבשר, מגלגלים וקושרים בחוט, השאר כמו במתכון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ראובן מ. (עורך)
שמנת עם פטריות קצוצות, ציר בשר סמיך.. לא חסר, ראי תחת רטבים
4
האם יש רוטב שאפשר להכין למתכון זה אשר אין בו יין?
3
אבי שלום
אשמח לקבל מתכון עם צלעות טלה, לאפיה בתנור או בבישול.
תודה ויום טוב
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בזמן צינון הבשר...

מגרדים ויוצקים את הנוזלים מהתבנית למחבת, מוסיפים 1 בצל קטן קצוץ דק מאד, חצי...»»
1
אבי איפה הרוטב אומרים מי שמתחיל עם מיצווה אומרים לו גמור זו היזדמנות לאחל לך חג שמח וכשר ולהודות לך על האתר הניפלא

שוק טלה בתנור

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: שוק טלה שלמה במשקל 3 קג' בערך4 כפות דבש2 כפות חרדל3 כפות שמן זית2 גבעולי רוזמריןמלח ופלפל שחור גרוס8 שיני שום שלמות קלופות...... Directions:
מחממים את התנור ל-220°, מכינים תבנית צליה, מכינים את רשת התנור במרכז התנור.בעזרת קצה סכין חדה דוקרים את הבשר במספר מקומות ומחדירים את שיני השום לחתכים.בקערה מערבבים את הדבש, ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר