Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 08:39
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזניה מצות ופטריות

חלבי    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10526   

לזניה מצות ופטריות
4 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
750 גר' פטריות פורטבלה קצוצות גס
1 עגבניה גדולה קצוצה
1/2 כפית אורגנו יבש
מלח ופלפל לפי הטעם
4 מצות
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
4 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1 כמות רוטב עגבניות (או קנוי)
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית חסינת חום בגודל 20X20.
  2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד לשקיפות, מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים בערבוב כ-4 דקות עד לריכוך קל של הפטריות, מוסיפים את העגבניה הקצוצה והאורגנו, מבשלים עוד 10 דקות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  3. מרככים את המצות בהרטבה במים חמים זורמים לכמה שניות, עוטפים במגבת טמניחים ל-10 דקות.
  4. יוצקים 2 כפות רוטב עגבניות על תחתית התבנית, מניחים מעל מצה רטובה, מפזרים מעל שכבת פטריות, מפזרים מעל מעט גבינה צהובה וגבינת מוצרלה ושוב מצה, כך עד לשכבה האחרונה,
  5. יוצקים מעל את שארית רוטב העגבניות ומפזרים את יתרת הגבינה הצהובה וגבינת המוצרלה, מפזרים את גבינת הפרמזן.
  6.  אופים כ-30 דקות עד שהרוטב מבעבע, מוצאים ומצננים וחותכים למנות.
  7. לכמות גדולה יותר, מכפילים את הכמויות, מניחים את המצות בתבנית בחפיפה של 3 ס"מ.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ראובן מ. (עורך)
פלפלים אדומים, לבשל (או קלוי) ולמעוך בבלנדר או מעבד מזון. מעט לימון או חומץ בלסמי.
כמו כן יש את...»»
6
ואלה, תודה רבה.
הרעיון של הפלפלים ממש נראה לי כבסיס לרוטב לזניה. לאפות אותם קודם, נכון?
5
ראובן מ. (עורך)
מוצרי סויה, טופו וכו' במקום דברי חלב.
לצערי אין ממש תחליף לעגבניות, אך ניתן להשתמש במחית של פלפלים...»»
3
הכנתי בליל הסדר והיה להיט, גם לילדים וגם למבוגרים
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בודאי, ראי את , להחליף את עלי הלזניה במצות רטובות מרוככות
1
אבי, שלום. האם ישנה אופציה למילוי בשרי? במידה וכן- מהי? חג שמח.

לזניה מצות ופטריות

By Published: חלבי מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: 3 כפות שמן זית 2 בצלים גדולים קצוצים2 שיני שום כתושות750 גר' פטריות פורטבלה קצוצות גס1 עגבניה גדולה קצוצה1/2 כפית אורגנו יבשמלח ופלפל לפי הטעם4 ...... Directions:
מחממים את התנור לחום בינוני, משמנים תבנית חסינת חום בגודל 20X20. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד לשקיפות, מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים בערבוב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר