Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 19:31
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מניקוטי גבינות ותרד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6267   

מניקוטי גבינות ותרד
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
לחביתיות:
1/3 1 כוסות מים
2 כפות שמן
2 ביצים
1 כוסות קמח רגיל
קורט מלח

למלית:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
200 גר' תרד טרי שטוף ומסונן
150 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
50 גר' גבינת פקורינו מגורדת
400 גר' גבינת ריקוטה
1 כף פטרוזילה קצוצה
פלפל שחור

רוטב עגבניות: בהמשך
דרך הכנה

מכינים את החביתיות, מערבבים את כל המצרכים הנוזלים במערבל ומוסיפים את שאר החומרים תוך כדי עירבוב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.

מחממים מחבת טפלון ומשמנים בעזרת מגבת נייר ספוגה במעט שמן בשכבה אחת דקה.
יוצקים את הבלילה בעזרת מצקת מרק קטנה בכמות שתכסה את שטח המחבת בשכבה דקה, מטלטלים את המחבת במהירות לכיסוי כל השטח ומטגנים עד שהחביתית נפרדת מהמחבת, חוזרים על הפעולה עד גמר כל כמות הבלילה.

להכנת המלית, מחממים את השמן המחבת, מטגנים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את השום ועלי התרד ומטגנים בערבוב עד שהתרד מתרכך, מוציאים לצלחת ומצננים.
מערבבים את הגבינות בקערה, מוסיפים את התרד והפטרוזילה, מערבבים וטועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית פיירקס בגודל 33X22, מניחים מספ' כפות רוטב עת תחתית התבנית ומפזרים באופן אחיד, מניחים 2 כפות תערובת במרכז ולאורך כל חביתית, מגלגלים וסוגרים, מניחים צפוף בתבנית כאשר הסגירה למטה, יוצקים את עוד מהרוטב מעל ומפזרים מעט גבינת מוצרלה מגורדת מעל הרוטב.

אופים כ-40 דקות או עד שהתערובת מבעבעת, מוציאים ומצננים מספר דקות לפני ההגשה עם תוספת רוטב בכלי נוסף.

רוטב עגבניות:
2  כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
2 שיני שום כתושות
1 קג' עבניות בשלות קלופות וללא גרעינים
או קופסה גדולה עגבניות מרוסקות
1/2 כפית בזיליקום יבש
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה
מלח
פלפל שחור

מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את השום, מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מתעבה.

ניתן להוסיף מעט סוכר במקרה והעגבניות חמוצות מידי.

מניקוטי גבינות ותרד

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 4 Ingredients: לחביתיות: 1/3 1 כוסות מים2 כפות שמן2 ביצים1 כוסות קמח רגילקורט מלחלמלית:2 כפות שמן זית1 בצל בינוני קצוץ דק2 שיני שום קצוצות...... Directions:
מכינים את החביתיות, מערבבים את כל המצרכים הנוזלים במערבל ומוסיפים את שאר החומרים תוך כדי עירבוב עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.מחממים מחבת טפלון ומשמנים בעזרת מגבת נייר ספוגה במעט שמן בשכבה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר