Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 19:34
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט סלק ובצל

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 12949   

סלט סלק ובצל
8 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 5
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
6 יח' סלק בגודל בינוני
6 בצלים בגודל הסלק
1 תפוח עץ גרנד סמיט
1 שן שום קצוצה דק
6 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
חופן אגוזי מלך קצוצים גס
פטרוזיליה לקישוט

דרך הכנה
  1. מניחים את הסלק והבצל (לא מקולף) בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך הסלק, מסננים מהמים ומצננים.
  2. קולפים את הסלק וחותכים לשמיניות, מניחים בקערה, מסירים את קליפת הבצלים וחותכים לשמיניות, מניחים בקערת הסלק.
  3. מגלענים את תפוח העץ, לא קולפים, חותכים לשמיניות ופורסים כל רבע לפרוסות בעובי 1 ס"מ, מוסיפים לקערה.
  4. בקערה קטנה מערבבים את השמן עם החומץ הבלסמי, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים, יוצקים על הירקות בקערה ומערבבים קלות, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מניחים לספיגת טעמים של חצי שעה, מערבבים מדי פעם.
  6. לפני ההגשה מפזרים מעל את האגוזים ומעט פטרוזיליה קצוצה, מערבבים ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
דפנה (מנוסה)
אני קצת שיניתי. השתמשתי בחומץ רגיל 0אני לא אוהבת בלסמי)והוספתי גם חרדל.חוץ מזה לא בשלתי את הבצל(ראה...»»
2
דפנה (מנוסה)
ציון 3
הסלט לא מוצלח. חסר טעם והרעיון של בצל מבושל,בכלל לא מוצלח
1
ציון 7
טעים, חובה להוסיף מיץ מחצי לימון

סלט סלק ובצל

By Published: מאת אבי מ. 2.5 כוכבים מתוך 5 2 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 6 יח' סלק בגודל בינוני6 בצלים בגודל הסלק1 תפוח עץ גרנד סמיט1 שן שום קצוצה דק6 כפות שמן זית2 כפות חומץ בלסמימלח ופלפל שחור לפי הטעםחופן אגוזי מלך קצו...... Directions:
מניחים את הסלק והבצל (לא מקולף) בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים עד לריכוך הסלק, מסננים מהמים ומצננים. קולפים את הסלק וחותכים לשמיניות, מניחים בקערה, מסירים את קליפ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר