Pesto
תפריט
ד', 21 נוב 2018, 23:00
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כרוב סיני כבוש

פיקנטי    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8731   

* תמונה להמחשה Marcbarrington , from Wikimedia Commons
כרוב סיני כבוש
8 מנות
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 כרוב סיני במשקל 450-500 גר'
  • 3 כפות מלח בישול (מלח להכשרת בשר)
  • 4 כוסות מים
  • 2 שיני שום קצוצות דק
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 1 בצל ירוק פרוס דק
  • 1 צנון
  • 1 כפית שבבי פלפל צ'ילי יבשים*
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף מלח בישול
  • 1/2 1 כוסות מים חמים
דרך הכנה
  1. חוצים את הכרוב לאורכו, מסירים את הליבה הקשה ופורסים כל חצי לרצועות ברוחב 5 ס"מ, להשאיר את הרצועות מחוברות עדיין בבסיסן, מניחים בקערה גדולה.
  2. מפזירים מעל את 3 כפות מלח הבישול ומערבבים קלות, יוצקים מעל את המים ומערבבים קלות, מעבירים למקרר ל-8-12 שעות, הופכים את רצועות הכרוב מדי פעם.
  3. מוציאים את הכרוב מהמקרר ומסננים מהמים, שוטפים תחת מים זורמים ומניחים לסינון המים, ניתן לסנן את המים במסננת חסה, מעבירים לכלי זכוכית גדול.
  4. מערבבים את הבצל והג'ינג'ר,  פורסים את הצנון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, חותכים את הפרוסות לרצועות ברוחב 2 ס"מ ומוסיפים.
  5. מערבבים את התבלינים בקערה קטנה, זורים על הכרוב בקערה ומערבבים בעזרת הידיים, מעבירים לצנצנת זכוכית, יוצקים מעל 1/2 1 כוסות מים חמים ומניחים לספיגת טעמים ליומיים או פחות לפי הטעם, מערבבים בעדינות מדי פעם.
  6. להגשה, מוציאים רצועות וחותכים לרבעים.
הערות
  • ניתן להחליף את שבבי הצ'ילי בפפריקה חריפה לפי הטעם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
כרוב סיני כבוש By , 2006-04-30T09:04:58+03:00 כרוב סיני כבוש פיקנטי Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 1 כרוב סיני במשקל 450-500 גר' 3 כפות מלח בישול (מלח להכשרת בשר) 4 כוסות מים 2 שיני שום קצוצות דק 1 כף ג'ינג'... Instructions: חוצים את הכרוב לאורכו, מסירים את הליבה הקשה ופורסים כל חצי לרצועות ברוחב 5 ס"מ, להשאיר את הרצועות מחוברות עדיין בבסיסן, מניחים בקערה גדולה. מפזירים מעל את 3 כפות מלח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר