Pesto
תפריט
ג', 17 אוק 2017, 16:18
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כרוב סיני כבוש

פיקנטי    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8191   

כרוב סיני כבוש
8 מנות
שימור והחמצה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
» מוחמצים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1 כרוב סיני במשקל 450-500 גר'
3 כפות מלח בישול (מלח להכשרת בשר)
4 כוסות מים
2 שיני שום קצוצות דק
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
1 בצל ירוק פרוס דק
1 צנון
1 כפית שבבי פלפל צ'ילי יבשים*
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפות סוכר
1 כף מלח בישול
1/2 1 כוסות מים חמים
דרך הכנה
  1. חוצים את הכרוב לאורכו, מסירים את הליבה הקשה ופורסים כל חצי לרצועות ברוחב 5 ס"מ, להשאיר את הרצועות מחוברות עדיין בבסיסן, מניחים בקערה גדולה.
  2. מפזירים מעל את 3 כפות מלח הבישול ומערבבים קלות, יוצקים מעל את המים ומערבבים קלות, מעבירים למקרר ל-8-12 שעות, הופכים את רצועות הכרוב מדי פעם.
  3. מוציאים את הכרוב מהמקרר ומסננים מהמים, שוטפים תחת מים זורמים ומניחים לסינון המים, ניתן לסנן את המים במסננת חסה, מעבירים לכלי זכוכית גדול.
  4. מערבבים את הבצל והג'ינג'ר,  פורסים את הצנון לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, חותכים את הפרוסות לרצועות ברוחב 2 ס"מ ומוסיפים.
  5. מערבבים את התבלינים בקערה קטנה, זורים על הכרוב בקערה ומערבבים בעזרת הידיים, מעבירים לצנצנת זכוכית, יוצקים מעל 1/2 1 כוסות מים חמים ומניחים לספיגת טעמים ליומיים או פחות לפי הטעם, מערבבים בעדינות מדי פעם.
  6. להגשה, מוציאים רצועות וחותכים לרבעים.
הערות
  • ניתן להחליף את שבבי הצ'ילי בפפריקה חריפה לפי הטעם.

כרוב סיני כבוש

By Published: פיקנטי מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: 1 כרוב סיני במשקל 450-500 גר'3 כפות מלח בישול (מלח להכשרת בשר)4 כוסות מים2 שיני שום קצוצות דק1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד1 בצל ירוק פרוס דק1 צנון1 כפית שבבי פל...... Directions:
חוצים את הכרוב לאורכו, מסירים את הליבה הקשה ופורסים כל חצי לרצועות ברוחב 5 ס"מ, להשאיר את הרצועות מחוברות עדיין בבסיסן, מניחים בקערה גדולה. מפזירים מעל את 3 כפות מלח ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר