Pesto
תפריט
ב', 19 נוב 2018, 12:08
110405 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

גלילת גבינה ותרד בבצק פילו

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9097   

גלילת גבינה ותרד בבצק פילו
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» מנות ראשונות» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
5 עלי פילו מופשרים
100 גר' חמאה מומסת
1 כף שמן זית
3 בצלים ירוקים פרוסים
1/2 כפית אורגנו יבש
1 כפית שמיר יבש
400 גר' תרד קפוא, מופשר, סחוט וקצוץ
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט פלפלת חריפה
250 גר' גבינת פטה מפוררת
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
1 כוס גבינת קוטג'
4 ביצים טרופות קל
דרך הכנה
  1. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, האורגנו והשמיר ומטגנים כדקה, מוסיפים את התרד הקצוץ, הפלפל, המלח, אגוז המוסקט, והפלפלת החריפה ומטגנים כ-4 דקות בבחישה, מסירים מהאש ומצננים.
  2. מערבבים בקערה את גבינת הפטה, גבינת הקוטג', הגבינה הצהובה והביצים, מוסיפים לתערובת התרד המצוננת ומערבבים.
  3. משטחים עלה פילו על משטח, מברישים בחמאה מומסת, מניחים עלה נוסף ומורחים גם אותו, ממשיכים עם שאר העלים.
  4. מניחים את התערובת לאורך הצד הארוך של הבצק ובמרחק 8 ס"מ מהקצה, משאירים שוליים משני הצדדים של 8 ס"מ ללא מלית, מגלגלים את קצה הבצק על המלית לאורך המלית, מקפלים את שני הצדדים על המלית ומגלגלים לכרוכית.
  5. מורחים את הכרוכית בחמאה מומסת ומניחים בתבנית תנור על נייר אפיה ,מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190° עד להשחמה יפה של הכרוכית.
  6. מוציאים, מצננים ופורסים למנות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
אפשרי (לא מומלץ), הפשרה במקרר ולאחר מכן חימום בתנור.
3
האם אפשר להקפיא?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
באפיה רגילה ואפשר גם בטורבו.

בטורבו לקצר את זמן האפיה ולהוריד את חום התנור ל-180°.
1
מה עדיף לאפות בצק פילו בתוכנית טורבו או בתוכנית רגילה
גלילת גבינה ותרד בבצק פילו By , 2006-05-20T19:05:07+03:00 גלילת גבינה ותרד בבצק פילו Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 5 עלי פילו מופשרים 100 גר' חמאה מומסת1 כף שמן זית3 בצלים ירוקים פרוסים1/2 כפית אורגנו יבש1 כפית שמיר יבש400 גר' תרד קפוא, מופשר, סחוט וקצוץ1/2 כפית פלפל ... Instructions: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל, האורגנו והשמיר ומטגנים כדקה, מוסיפים את התרד הקצוץ, הפלפל, המלח, אגוז המוסקט, והפלפלת החריפה ומטגנים כ-4 דקות בבחישה, מסירים מהאש ומצננים. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר