Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 13:52
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

טורט גבינה של פעם

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 25230   

* By Claus Ableiter via Wikimedia Commons
טורט גבינה של פעם
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות
ציון גולשים: 9.9
[8 מדרגים]
 
מרכיבים

1/2 כוס סוכר
750 גר' גבינת 9% בטמפרטורת החדר
100 גר' מרגרינה מומסת ומצוננת*
6 ביצים
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 1 כוסות  קמח תופח
2 מיכלים שמנת חמוצה
4 כפות סוכר

דרך הכנה
  1. מחממים תנור ל-200°, משמנים תבנית 26 עגולה ומניחים נייר אפיה משומן על התחתית ועל דפנות התבנית כ-3 ס"מ מעבר לגובה התבנית.
  2. מערבבים היטב בקערה גדולה את הגבינה, 1/2 כוס הסוכר והמרגרינה המומסת, מניחים בצד.
  3. מקציפים 3 דקות בקערת המיקסר את הביצים עם כוס הסוכר וסוכר הוניל לקציפה תפוחה ובהירה, מנפים מעל את הקמח ומקפלים לתערובת.
  4. יוצקים מחצית מהקציפה לתבנית ומיישרים, מעבירים את המחצית השניה לתערובת הגבינה שבקערה ומקפלים לתערובת, יוצקים על שכבת הטורט בתבנית.
  5. אופים כ-10 דקות עד להזהבה קלה, מוציאים את העוגה ומעבירים קצה סכין בהיקף בין העוגה ונייר האפיה, מורידים ל-160° ואופים כ-50 דקות.
  6. מערבבים את השמנת החמוצה והסוכר, יוצקים על העוגה ומחזירים מייד לתנור הכבוי.
  7. מצננים בתבנית בתנור כאשר הדלת פתוחה מעט (כף עץ תקועה בדלת) והתנור כבוי, כ-20 דקות.
  8. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת, שומרים במקרר.
הערות
  • * ניתן להחליף בחמאה.
  • ניתן להחליף את הגבינה בגבינת 5%.
  • אין חובה לצקת ציפוי על העוגה, ניתן לפזר אבקת סוכר לאחר צינון מלא.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
39
ציון 10
מעולהההה תכינו אותה משהו משהו
38
חייבים שמנת חמוצה או שאפשר בלי
37
ראובן מ. (עורך)
אנא קראי את המדריך "למה העוגה לא הצליחה?". חפשי במדריכים.
תודה
36
מדוע לא קיבלתי תגובה לשאלתי ?????
35
ציון 9
אפיתי את העוגה ביום חמישי 10.2 העוגה טעימה מאוד אבל היא יצאה מתפוררת ומתפרקת בזמן החיתוך להגשה מה הסיבה...»»
34
ראובן מ. (עורך)
השקעת התבנית במים עוזרת בייצוב אחיד לעוגה ומתינות אפיה באזור השוליים. עוזר בשמירה על מבנה יציב ומפחית צניחה.
32
סעיף 3 - הקצפת בצים עם סוכר עד לתקבלת תערובת
תפוחה -מספיק 3 דקות? לי לוקח בערך 8-10 דקות.
31
ראובן מ. (עורך)
אין צורך
30
האם לאפות את העוגה עם סיר מים בתחתית התנור מתחת לתבנית העוגה?
29
ציון 10
עוגה חובה! אבי אנחנו מברכים אותך הרבה בבית. תודה רבה.
28
האם ניתן להמיר את השמנת בלבן ?
27
ציון 10
מעולה, כל מילה נוספת מיותרת. אני הכנתי עם 750 גרם גבינה 5%
רוצו להכין!
26
ראובן מ. (עורך)
ניתן להוסיף, למי שאוהב.
25
טרם ניסיתי אך נשמע לי מצויין מה לגבי קצת גרידת לימון?
24
ראובן מ. (עורך)
רשום: "אופים כ-10 דקות עד להזהבה קלה..." ואחר כך בסעיף 6 יוצקים את השמנת ומחזירים לתנור
23
התחלתי לאפות את העוגה ולא הבנתי.האם יוצקים את השמנת עם הסוכר אחרי שאופים את העוגה?זה לא אמור להתבשל?
21
אני משוגעת על עוגות גבינה הינו במלון והיתה עוגת גבינה חמה איך עושים זאת?
20
האם ניתן לאפות עוגת גבינה בתבנית סילקון? תודה מראש, ליאור.
19
שלום רב אני בדיוק התחלתי להכין את העוגה לפי ההוראות משהו לא ברור לי כתוב לערבב את הגבינה עם מרגרינה וסוכר...»»
18
האם ניתן להוסיף על עוגת גבינה אפויה, לאחר שהתקררה עוגת גבינה קרה(זאת אומרת עוגה בשתי קומות)?
או...»»
17
אבי, שלום רב. האם ניתן לאפות עוגות גבינה בתבנית סיליקון או שזה עלול לפגום בעוגה? בברכת יום טוב, ליאור.
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
נתחיל מהסוף, ניתן לערבב את שתי התערובת ולאפות רגיל.
עשית הכל נכון, צריך לצקת את שכבת המלית בעדינות...»»
15
היי אבי , אפיתי את העוגה לפי כל ההוראות בדיוק . העוגה לא התקבלה בחלקה העליון כמו בתמונה , { הטורט נדחף...»»
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר 5%.
13
שלום אבי , אפשר 5% במקום9%?
תודה
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שמח שנהנתם ותודה.
11
היי אבי, עשיתי את העוגה לכבוד החג, האורחים שלי התמוגגו ולא נשאר ממנה כלום, אבל דאגתי לתת את כתובת האתר...»»
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
נהדר :-)
9
ציון 10
אבי, הכנתי את טורט הגבינה ויצא מעולה!!!

ישר כוח!!!!

יהודית
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
סעיף 3 - להקציף את הביצים 3 דקות, לא כתוב להפריד.
7
האם להקציף את הביצים שלמות? או להפריד צהוב לבן?
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
העוגה לא תקרוס, היא מאבדת מעט גובה כמו כל עוגת גבינה אבל באופן אחיד, כתוב לעשות פעולה זאת מייד, לשלוף, לצקת ולהחזיר לתנור.
5
kyd (מנוסה)
האם אין חשש שהעוגה תקרוס בעת הוצאתה מהתנור? כשמוציאים מיד בסיום האפיה, כדי ליצוק עליה את השמנת?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
היא אמורה להתערבב, נוצרת שכבה דקה ללא גבינה בתחתית, היא מתערבבת עם שכבת הגבינה-טורט מעל ודוחפת את הטורט גם לצדדים.
3
אבי
לא מובן לי איך תערובת הגבינה לא מתערבבת עם התערובת הראשונית ( זו שעל ניר האפיה) מאחר שלא רשום שצריך לאפותה תחילה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
השאלה אם את רוצה עוגה אפויה או קרה?
לאפויה קלה - זאת שלמעלה או
העוגה...»» .
לאפויה דחוסה יותר את העוגה הזאת או זאת.
לעוגה קרה עם כל ציפוי שרוצים את העוגה הזאת או זאת
1
ציון 10
היי אבי
בלי קשר לעוגה מדהימה הזאת יש לך הצעה מה לכלול לארוחת ערב בחג שבועות?כמובן שקינוח היא עוגת...»»

טורט גבינה של פעם

By Published: מאת אבי מ. 4.95 כוכבים מתוך 5 8 גולשים תזמון: Yield: 12 Ingredients: 1/2 כוס סוכר 750 גר' גבינת 9% בטמפרטורת החדר 100 גר' מרגרינה מומסת ומצוננת* 6 ביצים 1 כוס סוכר 2 שקיות סוכר וניל 1/2 1...... Directions:
מחממים תנור ל-200°, משמנים תבנית 26 עגולה ומניחים נייר אפיה משומן על התחתית ועל דפנות התבנית כ-3 ס"מ מעבר לגובה התבנית. מערבבים היטב בקערה גדולה את הגבינה, ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר