Pesto
תפריט
ו', 20 אוק 2017, 04:40
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט בורגול עדשים וגבינה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5595   

סלט בורגול עדשים וגבינה
6 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
1 כוס בורגול דק
1 כפית מלח
1/2 כוס עדשים חומות או ירוקות
2 בצלים ירוקים פרוסים דק
2 שיני שום כתושות
1/4 כוס שמן זית
2 כפיות גרידת קליפת לימון
3 כפות מיץ לימון
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
10 עגבניות שרי חצויות
150 גר' גבינת פטה או בולגרית מפוררת
דרך הכנה
  1. מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים תחת מים זורמים, מעבירים לסיר ומוסיפים מים לכיסוי, מוסיפים את המלח, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים כ-5 דקות ומסננים מהנוזלים, מעבירים לקערה.
  2. מבשלים את העדשים במים עד לריכוך, מסננים מהמים ומעבירים לקערה.
  3. בקערה נוספת מערבבים את השמן, מיץ הלימון, גרידת קליפת הלימון והשום, טועמים וממליחים לפי הטעם.
  4. מוסיפים לקערת הבורגול והעדשים, מוסיפים את הפטרוזיליה, הגבינה והעגבניות, מערבבים בעדינות.
  5. מניחים חצי שעה לספיגת טעמים, מערבבים שוב ומגישים.
הערות
  • ניתן להוסיף 1 כף נענע טריה קצוצה.
  • ניתן להחליף את העדשים באורז מלא.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
את הבורגול והעדשים ניתן להכין מראש ולשמור במקרר, את הרכבת הסלט שעה לפני ההגשה.
1
האם אפשר להכין את הסלט יומיים לפני ההגשה? ואם לא אז כמה זמן מקסימום אפשר להכין מראש????

סלט בורגול עדשים וגבינה

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 6 Ingredients: 1 כוס בורגול דק1 כפית מלח1/2 כוס עדשים חומות או ירוקות2 בצלים ירוקים פרוסים דק2 שיני שום כתושות1/4 כוס שמן זית2 כפיות גרידת קליפת לימון3 כפות מיץ לימון3...... Directions:
מניחים את הבורגול במסננת ושוטפים תחת מים זורמים, מעבירים לסיר ומוסיפים מים לכיסוי, מוסיפים את המלח, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מניחים כ-5 דקות ומסננים מהנוזלים, מעבירים לקערה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר