Pesto
תפריט
א', 21 אוק 2018, 07:54
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי שוקולד קפה

פאי שוקולד בטעם קפה עם רוטב טופי קרמל    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5592   

פאי שוקולד קפה
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבסיס הפאי:
120 גר' חמאה
120 גר' סוכר
2 ביצים
250 גר' קמח
1/4 כפית מלח
למלית:
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
3 ביצים מופרדות
2 כפות אבקת קפה נמס
2 כפות סוכר
לרוטב:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
3/4 כוס שמנת מתוקה
150 גר' חמאה רכה
דרך הכנה
  1. להכנת הבסיס - מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את הביצים ומקציפים.
  2. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב, אוספים את הבצק לכדור, משטחים מכניסים לצינון במקרר עטוף בניילון.
  3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בגודל תבנית פאי 24 תחתית ודפנות.
  4. מניחים רדיד אלומיניום על הבצק וצמוד לדפנות, מניחים מעל שעועית יבשה כמשקולת ומכניסים לאפיה בתנור שחומם ל-180 מעלות ל-10 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים באפיה עד להשחמה קלה מאד של הבצק, מוציאים ומצננים.
  5. להכנת המלית - מחממים את השמנת, החמאה בסיר קטן עד להמסה, מוסיפים את הקפה הנמס ומערבבים, יוצקים על השוקולד, מניחים ל-3 דקות, מערבבים עד להמסה ומצננים.
  6. מוסיפים את החלמונים ומערבבים, מקציפים את החלבונים עם 2 כפות הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת.
  7. יוצקים על התחתית האפויה ומכניסים לאפיה של כ-25 דקות עד להתייצבות המלית, מוציאים ומצננים.
  8. להכנת רוטב הקרמל - מחממים ומערבבים את הסוכר והמים בסיר קטן עד להמסה, ממשיכים לחמם ללא בחישה עד לקבלת קרמל בהיר, ממשיכים לחמם עוד מעט עד לקבלת קרמל כהה אבל לא שרוף, מסירים מיד מהאש, יוצקים בזהירות את השמנת ומערבבים, התערובת תתקשה, מחזירים לחימום בבחישה עדינה עד להמסת התערובת וקבלת רוטב חלק, מסירים מהאש.
  9. מוסיפים את החמאה בחתיכות ותוך כדי בחישה, מעט בכל פעם עד לקבלת רוטב חלק, את הרוטב שומרים במקרר, הוא מתקשה בקרור ויש לחמם מעט במיקרוגל לפני ההגשה.
  10. להגשה - יוצקים מעט רוטב לצלחת ומניחים פרוסת פאי מעל, ניתן להוסיף כדור גלידת וניל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
19
האם אפשר לוותר על השמנת מתוקה לגמרי (במלית)?
תודה רבה
18
רינידי זה בהחלט בצק פריך , והבצק בהחלט איכותי.כנראה זו דרך הכנה שאינך מכירה.
יש כמה דרכים להכנת...»»
16
אני מסכימה עם ידידה - הבצק מאוד דביק ולא מתאים לעבודה כבצק פריך. גם דרך ההכנה אינה תואמת הכנת בצק פריך...»»
14
אבי מ. (מקצוענ/ית)
השעועית משמשת כמשקולת למניעת תפיחת תחתית הקלתית.

ניתן להשתמש בכל סוג של קטניות או אורז.
13
vered100 (מקצוענ/ית)
אבי שלום! למקרה שאין לי שעועית במה אפשר להשתמש במקום? (אגב למה היא מיועדת?) תודה!!!
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר אם הכוונה לשמנת הצמחית, תוסיפי עוד 50 גר' שוקולד (סה"כ 200 גר').
11
אבי שלום, האם אפשר במקום שמנת מתוקה להשתמש בשף הלבן קצפת שהוא פרווה? אודה על תשובה מהירה.
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, חייבים לאפות את התחתית בתחילה ולאחר מכן את המלית, חומרים ומרקמים שונים.
9
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שימי לב, מתחת לכל מתכון יש רשימת המרה...

120 גר' סוכר = 1/2 כוס + 2 כפות.

250 גר' קמח = 3/4 1 כוסות קמח.
8
לאבי האם לא ניתן לאפות את הבסיס עם העוגה עצמה? מחכה לתשובתך אפטר אורית.
7
לאבי! רציתי לדעת כמה זה 120 גרם סוכר ו - 250 גרם קמח. לתשובתך אחכה בתודה אפטר אורית.
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן הן לבסיס, למלית ולרוטב.
5
מלי58 (מנוסה)
אבי שלום,
האם במקום חמאה אפשר מרגרינה?

תודה רבה.
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין לחשב את כמות החמאה הכללית, לכל אלמנט בנפרד, כמות החמאה היא מדויקת לתחתית, למלית ולרוטב, כמובן שאין...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
להגדיל את הכמויות ב-20%.(לעגל כלפי מעלה)
פאי שוקולד קפה By , 2006-06-02T10:06:01+03:00 פאי שוקולד קפה פאי שוקולד בטעם קפה עם רוטב טופי קרמל Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - לבסיס הפאי: 120 גר' חמאה 120 גר' סוכר 2 ביצים 250 גר' קמח 1/4 כפית מלח למלית: 1/4 כוס שמנת ... Instructions: להכנת הבסיס - מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את הביצים ומקציפים. מוסיפים את הקמח והמלח ומערבבים היטב, אוספים את הבצק לכדור, משטחים מכניס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר