Pesto
תפריט
ד', 22 אוג 2018, 08:08
110400 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזניה במלית בשר

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 20499   

לזניה במלית בשר
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עיקריות» צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
עלי לזניה ללא בישול מוקדם
למלית הבשר:
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ דק מאד
1 פלפל אדום קצוץ דק
1 פלפל ירוק קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/2 קג' בשר בקר טחון*
1 קג' עגבניות בשלות קלופות מגולענות קצוצות
1/2 כפית בזיליקום יבש או טרי (או אורגנו )
1 כף רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה
מלח פלפל שחור
לרוטב בשמל:
50 גר' חמאה או מרגרינה
3 כפות קמח
1/2 2  כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
  1. מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את השום.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים ומפוררים תוך כדי טיגון.
  3. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעגבניות מתרככות והרוטב מתעבה.
  4. מכינים את רוטב הבשמל - ממיסים את המרגרינה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ובוחשים עד להזהבה קלה, מוסיפים באיטיות את המים תוך כדי בחישה בכדי למנוע גושים, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  5. משמנים תבנית בגודל 35X35 (בערך) חסינת חום במעט חמאה או מרגרינה, יוצקים מעט רוטב בשר ומניחים שכבת עלי לזניה ראשונה בחפיפה קלה, יוצקים שליש מכמות מלית הבשר ומורחים על כל השכבה, יוצקים שליש מכמות רוטב הבשמל.
  6. מניחים שכבת עלי לזניה שניה, מניחים עליה שליש מהמילוי ועליה שליש מכמות הרוטב, חוזרים על הפעולה שוב בשכבה נוספת, מסיימים בשכבת מלית ורוטב מעל לכיסוי כל שטח התבנית, מפזרים מעל כוס גבינה צהובה מגורדת או ללא גבינה לשומרי כשרות.
  7. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ-40 עד 45 דקות, 10 דקות לפני תום האפיה מסירים את רדיד האלומיניום לקבלת השחמה קלה.
  8. מוציאים מהתנור, מצננים מעט, חותכים למנות ומגישים.
הערות
  • * ללזניה צימחונית ניתן להחליף את הבשר הטחון בפתיתי סויה
  • לשים לב שרוטב הבשר והבשמל יכסו את כל שטח הלזניה מעל ולכסות ברדיד אלומיניום למניעת התייבשות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ראובן מ. (עורך)
שמנת לבישול או חמאה או חלב+חמאה
12
להעשרת הטעם חלב במקום מים ?
11
לרוטב הבשמל אפשר להחליף את מים בחלב ?
10
ראובן מ. (עורך)
אפשר. הטעם ישתנה מעט
9
האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן זית?
8
בלי להרתיח את העלים?
7
ציון 10
אני עשיתי עם עגבניות מרוסקות, ללא רסק עגבניות וברוטב בשמל הוספתי קצת פחות מ 2 כוסות מים כי פחדתי שיצה...»»
6
ציון 10
מתכון מצוין, המשפחה התלהבה. תודה!
5
מתכון מעולה , אני הוספתי פטרוזילה וכוסברה לקראת הסוף , יצא יאמי יאמי
4
ציון 10
יצא מעולה החב'רה בבית חיסלו הכל - תודה
2
אבי שלום,לאחר שהכשרנו את התנור לפסח גילינו חבילה של עלי לזניה...שאלתי היא האם יש אפשרות אחרת להכין אותם פרט לאפיה בתנור?
1
ציון 10
מתכון מעולה יצא מאוד טעים
לזניה במלית בשר By , 2006-06-07T00:06:36+03:00 לזניה במלית בשר Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - עלי לזניה ללא בישול מוקדם למלית הבשר:2 כפות שמן1 בצל בינוני קצוץ דק מאד1 פלפל אדום קצוץ דק1 פלפל ירוק קצוץ דק2 שיני שום כתושות1/2 קג' בשר בקר... Instructions: מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ומוסיפים את השום. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים ומפוררים תוך כדי טיגון. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על להבה נמוכה עד שהעגבנ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר