Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 08:42
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קיש פטריות וכרישה

קיש פטיות ללא תחתית בצק    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6739   

קיש פטריות וכרישה
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים

פירורי לחם
3 כפות שמן
1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד
250 גר' פטריות טריות פרוסות
6 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות קמח
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
1/4 כפית טימין יבש

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור  ל-175°, משמנים בנדיבות תבנית חסינת חום בחמאה או מרגרינה בקוטר 24 ס"מ, מפזרים בנדיבות פירורי לחם לציפוי אחיד.
  2. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להתרככות קלה, מסירים מהאש.
  3. בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הקמח ומערבבים היטב למניעת גושים, מוסיפים את המלח, הפלפל והטימין.
  4. מערבבים את שני סוגי הגבינה, מפזרים חופן גבינה מעורבבת על תחתית הכלי, את יתרת הגבינה מוסיפים לתערובת הביצים.
  5. מפזרים את תערובת הפטריות והבצל מעל הגבינה בתבנית, יוצקים מעל את תערובת הביצים.
  6. מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד להשחמה יפה.
  7. מוציאים ומצננים על רשת לפני פריסה.
הערות
  • ניתן להשתמש בפטריות משומרות מקופסה.
  • ניתן להשתמש בשמנת לבישול 15%.
  • אפשר להשתמש בגבינה צהובה מכל סוג לפי הטעם.
  • ניתן להחליף את הכרישה בבצל גדול חצוי ופרוס דק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
האם אפשר להשתמש בגבינה אחרת במקום גבינת קשקבל אם כן, איזו גבינה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מתכוני אופה לחם בקרוב.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בהחלט, כל תבלין שרוצים בתנאי שאינו בעל טעם דומיננטי מדי.
2
מה לגבי מתכונים למכשיר אופה לחם ביתי? אפטר אורית.

קיש פטריות וכרישה

By Published: קיש פטיות ללא תחתית בצק מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: פירורי לחם3 כפות שמן1 כרישה פרוסה, החלק הלבן בלבד250 גר' פטריות טריות פרוסות6 ביצים1 מיכל שמנת מתוקה4 כפות קמח100 גר' גבינת קשקבל מגורדת150 גר' גבינה...... Directions:
מחממים את התנור  ל-175°, משמנים בנדיבות תבנית חסינת חום בחמאה או מרגרינה בקוטר 24 ס"מ, מפזרים בנדיבות פירורי לחם לציפוי אחיד. מחממים את השמן במחבת, מוסיפים א...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר