Pesto
תפריט
ו', 19 ינו 2018, 02:01
110392 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי תפוחי עץ

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5296   

פאי תפוחי עץ
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
בצק לתחתית:
1/4 2 כוסות קמח רגיל
1/2 כפית מלח
100 גר' מרגרינה קרה
100 גר' חמאה קרה
5-6 כפות מים קרים מאוד
למלית:
5-6 תפוחי עץ סמיט או גולד דלישס
2 כפות מיץ לימון
3/4 כוס סוכר
2 כפות פירורי לחם
1 כפית קנמון טחון
1/2 כוס צימוקים
30 גר' חמאה או מרגרינה חתוכה לחתיכות
דרך הכנה
  1. קולפים את תפוחי העץ, חוצים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
  2. מזלפים את מיץ הלימון על הפרוסות ומערבבים לציפוי למניעת השחרה, מניחים בצד.
  3. מכניסים את הקמח והמלח לקערת מעבד מזון, חותכים את החמאה והמרגרינה לקוביות ומוסיפים, מעבדים בפולסים לבצק פירורי, מוסיפים מעט מים קרים ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת בצק, לא לעבד יתר על המידה.
  4. עוטפים את הבצק בניילון צמיד ומקררים במקרר כשעה.
  5. מחלקים את הבצק ל-1/3 ו-2/3.
  6. מרדדים את החלק הגדול (2/3) לעיגול גדול מגודל תבנית פאי 24 ב 5 ס"מ, משטחים בתחתית ועל הדפנות התבנית.
  7. מסננים את תפוחי העץ מנוזלים, מערבבים את שאר חומרי המילוי עם פרוסות התפוחים ומניחים בתבנית על הבצק, מפזרים את חתיכות המרגרינה מעל.
  8. מרדדים את הבצק הנותר על משטח מקומח, חותכים פסים ברוחב 3 ס"מ ומניחים בשתי וערב על המלית, מהדקים בצביטות את קצות חלקי הבצק.
  9. מורחים את הבצק בביצה טרופה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180° לאפיה של כ-35 דקות או עד להשחמה יפה.
  10. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
הערות
  • ניתן להכין את הבצק עם מרגרינה בלבד.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
6
ציון 10
הכנתי את העוגה לכבוד שבת, עוגה מעולה טעימה ברמות וקלה להכנת.. ממליצה בחום, אני שידרגתי עם אגוזים
5
ראובן מ. (עורך)
אפשר, הגדילי כמויות בהתאם.
4
האם אפשר להכין את הפאי בתבנית גדולה יותר? 26 או 28
3
האם בבצק התחתית אין סוכר?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, אופים את שני החלקים יחד.
1
לא צריך לאפות את הקלתית לפני? אפייה עיוורת?

פאי תפוחי עץ

By Published: מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: בצק לתחתית: 1/4 2 כוסות קמח רגיל1/2 כפית מלח100 גר' מרגרינה קרה100 גר' חמאה קרה5-6 כפות מים קרים מאודלמ...... Directions:
קולפים את תפוחי העץ, חוצים ומגלענים, פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מזלפים את מיץ הלימון על הפרוסות ומערבבים לציפוי למניעת השחרה, מניחים בצד. מכניסים...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר