Pesto
תפריט
ה', 19 אוק 2017, 21:24
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת אילסרים

אפיה וינאית    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9269   

עוגת אילסרים
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» קפה
 
מרכיבים
לבצק:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
150 גר' חמאה או מרגרינה קרה
3/4 גביע שמנת חמוצה
למלית:
200 גר' אילסרים קצוצים דק*
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלבון
1/2 כפית תמצית שקדים
4 כפות מים
לציפוי:
2 כפות ריבת מישמשים
1 כף מים
דרך הכנה
  1. מנפים לקערה מעבד מזון את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר וסוכר הוניל.
  2. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים, מוסיפים את השמנת חמוצה ומעבדים לבצק, אם הבצק רך מעבירים לקרור במקרר עד להתקשות.
  3. מערבבים את חומרי המלית בקערה, מניחים בצד.
  4. מחממים את התנור ל-180°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  5. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל 35X45 ס"מ, מורחים את המלית על הבצק ומגלגלים לכרוכית.
  6. מעבירים את הכרוכית למקרר להתקשות.
  7. חותכים את הכרוכית לאורכה לקולעים את שני החלקים לצמה, מניחים על הנייר בתבנית.
  8. טורפים את החלמון הנותר עם כף מים ומורחים על הכרוכית.
  9. מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד להשחמה קלה.
  10. מוציאים מהתנור, מערבבים את הריבה עם המים ומורחים מייד על הכרוכית, מניחים לצינון.

מקור המתכון: YFH, חברה באתר.

הערות
  • * אילסרים - אגוזי לוז/בונדוק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
28
שאלה:
האם האילסרים צריכים להיות קלויים או לא?
27
אבי כל הכבוד,אתר פצצה,אני מאוד אוהבת כל המתכונים שלך
26
ראובן מ. (עורך)
כרוכית = @ = שטרודל, בצק מלופף סביב עצמו
25
היי אבי
מה זה כרוכית?
24
שלום,
מה זה אלסרים? וכיצד משיגים? תודה
23
עכשיו שמתי לב שזה איגוזי לוז תודה
22
בוקר טוב אבי מה זה אילסרים אפשר הסבר
21
אבי מ. (מקצוענ/ית)
סיגנון אפיה הוותיק והבסיסי ממנו התפתחו סגנונות אפיה באירופה ועוד.
20
מה זה אפיה וינאית?
19
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כן, עד להתקשות.
18
אז ליתר ביטחון אני יכולה לשים את הבצק ללילה וזהו. נכון? כי זה התקשה ממש מעט אחרי 3 שעות...
17
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי, המלית מתאימה גם לגלילות שמרים.
16
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב לקרר עד להתקשות.

לרדד על משטח מקומח וזה לא ידבק למשטח.

הוספתי עכשיו בהוראות את...»»
15
אפשר להשתמש במלית הזו לבצק שמרים?
14
אבוי!
אבי-עשית את הבצק-שמתי אותו במקרר ל-3 שעות בערך. התחלתי לעבוד איתו-הוא לא התקפל לי בכלל לגלילה-ההיתי...»»
13
שכחת להוסיף את הסוכר בהוראות
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ניתן להכין כמה ימים לפני ההגשה ולחמם מעט במיקרוגל.

העוגה לא נאפית בתבנית סגורה אלא על תבנית תנור, מופיע בדרך ההכנה.
11
1.אפשר לעשות את העוגה יום לפני ההגשה?היא תשמור על טריותה?
2.באיזו תבנית אופים?
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מכיוון שזאת איננה עוגה שאפשר לסווג במסגרת קטגוריה מיוחדת.
9
הכוונה שזה נמצא בקטגוריה נפרדת
8
אבי מ. (מקצוענ/ית)
שונה מאיזה אחרות?
7
במה העוגה הזו שונה מהאחרות? כי אני רואה שהיא בקטגוריה נפרדת לחלוטין...
6
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/2 כוס מיץ תפוזים.
5
אם רוצים שהעוגה תהיה פרווה, האם יש תחליף לשמנת החמוצה?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
כתוב במפורש 1 ביצה ועוד 1 חלבון.

לאחר הגלגול לכרוכית תכניסי אותה למקרר להתקשות לשעה או יותר,...»»
3
הי אבי אפשר לתת טיפ קטן.כשצריך את החלמון הנותר אפשר לכתוב זאת במרכיבים ,כדי לא לזרוק את החלמון כמו שאני...»»
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא, רשום במפורש ביצה שלמה וחלבון וללא הקצפה.
1
לגבי המלית, בעצם צריך להשתמש בשני חלבונים? האם כדאי להקציף אותם? תודה

עוגת אילסרים

By Published: אפיה וינאית מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 16 Ingredients: לבצק: 2 כוסות קמח 1 שקית אבקת אפיה 1/2 כוס סוכר 1 שקית סוכר וניל 150 גר' חמאה או מרגרינה קרה 3/4 גביע שמנת חמוצה למלית: ...... Directions:
מנפים לקערה מעבד מזון את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר וסוכר הוניל. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים, מוסיפים את השמנת חמוצה ומעבדים לבצק, אם הבצק רך מעבירים לקרו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר