Pesto
תפריט
א', 18 נוב 2018, 10:59
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בייגל בצק עלים במלית אגוזים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5309   

בייגל בצק עלים במלית אגוזים
20 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים
450 גר' בצק עלים מופשר
למלית:
100 גר' אגוזי לוז טחונים
100 גר' מרציפן
1 ביצה
קורט מלח
1 כף רום (לא תמצית)
1/4 כפית קינמון
1 כפית גרידת קליפת לימון
דרך הכנה
  1. מכינים את המלית, מגרדים את המרציפן בפומפיה לקערה, מוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים, מוסיפים את הביצה, הקינמון, המלח, הרום וגרידת קליפת הלימון ומערבבים, אם התערובת יבשה מוסיפים עוד 2-3 כפות מים לקבלת תערובת סמיכה שניתנת למריחה, מניחים בצד.
  2. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק המופשר למלבן בגודל 50X30 ס"מ, חוצים את הבצק לקבלת 2 מלבנים בגודל 30X25 ס"מ.
  3. מברישים מלבן אחד בנעט מים ומורחים עליו את המלית, מניחים מעל את העלה השני ומהדקים, מעבירים למקרר ל-30 דקות.
  4. מחממים את התנור ל-200°, מניחים נייר אפיה בתבנית תנור.
  5. בעזרת סכין חדה או גלגל חיתוך חותכים פסים ברוחב 1.5 ס"מ לרוחב הבצק, מתקבלות רצועות באורך 25 ס"מ וברוחב 1.5 ס"מ, מסובבים כל רצועה לבורג, מניחים את קצות הרצועה במרכזה לקבלת מעין בייגלה.
  6. מניחים בתבנית במרווחים של 5 ס"מ ומכניסים את התבנית למקרר ל-10 דקות.
  7. מכניסים לאפיה של כ-15 דקות או עד לתפיחה ולהשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
  8. מפזרים מעל אבקת סוכר לאחר צינון מלא ושומרים בכלי סגור.
הערות
ניתן להחליף את הרום בכל ליקר אחר.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ציון 10
השתמשתי בשקדים טחונים ואגוזי מלך מרוסקים תוספת סוכר חום ויצא אחלה
6
ציון 10
הכנתי בלי המרציפן , במקום המרציפן שמתי אגוזים טחונים , יצא טעים , לדעתי צריך להוסיף סוכר לתערובת מעבר...»»
5
ראובן מ. (עורך)
אפשר לוותר, או תערובת אגוזים מרוסקים עם סוכר חום וקינמון או כל מילוי אחר שאינו נוזלי
4
נראה טוב , מה אפשר לשים במקום מרציפן
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לייצוב הבצק לתפיחה טובה.
2
בוקר-טוב !!!!
למה צריך להכניס שוב פעם את הבצק למקרר....
תודה מראש
לינדוש.
1
ציון 10
אתר מדהים כל הכבוד
בייגל בצק עלים במלית אגוזים By , 2006-08-17T19:08:19+03:00 בייגל בצק עלים במלית אגוזים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 20 Tags: none Ingredients: - 450 גר' בצק עלים מופשרלמלית:100 גר' אגוזי לוז טחונים100 גר' מרציפן1 ביצהקורט מלח1 כף רום (לא תמצית)1/4 כפית קינמון1 כפית גרידת קליפת לי... Instructions: מכינים את המלית, מגרדים את המרציפן בפומפיה לקערה, מוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים, מוסיפים את הביצה, הקינמון, המלח, הרום וגרידת קליפת הלימון ומערבבים, אם התערובת יבשה מוסיפים עוד 2-3 כפות ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר