Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 06:16
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגיות סוכר חום וקינמון

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 7062   

עוגיות סוכר חום וקינמון
36 מנות
אפיה
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
 
מרכיבים
100 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כוס סוכר חום בהיר
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כוס מים
1 כפית מיץ לימון טבעי

דרך הכנה
  1. מנפים את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, המלח והקינמון לקערה.
  2. בקערה מיקסר עומד,  בקערה בעזרת מיקסר ידני או בקערה בעזרת כף עץ מקציפים את החמאה חצי דקה, מוסיפים את הסוכר ומקציפים עוד 2 דקות.
  3. מוסיפים את הקמח לסירוגין עם המים  והלימון במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
  4. מוציאים למשטח מקומח קלות, מחלקים ל-2 חלקים  ומגלגלים כל חלק לגליל בקוטר 5 ס"מ, עוטפים בנילון צמיד ומעבירים למקפיא.
  5. ניתן לשמור את הבצק במקפיא כשבועיים.
  6. לאפיה - מחממים את התנור ל-200°, מוציאים את הגליל מהמקפיא ופורסים לפרוסות בעובי 4מ"מ, מניחים על נייר אפיה התבנית תנור במרווחים של 4 ס"מ.
  7. אופים 7 דקות, מוציאים ומצננים על רשת.
  8. מאחסנים בכלי סגור לאחר צינון מלא.

לגיוון  

  • ניתן למרוח את הגלילים בחלבון, מפזרים 1/2 כוס שקדים קצוצים על משטח העבודה ומגלגלים את הגלילים בשקדים לציפוי, פורסים ומניחים בתבנית.
  • ניתן למרוח חלבון טרוף על העוגיות בתבנית ולפזר אגוזי מעל.
  • ניתן להוסיף 1 כפית גרידת קליפת לימון צהוב.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
האם אופים את העוגיות כשהבצק קפוא?
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עד להתקשות מלאה, שעתיים לפחות.
3
שלום אבי, מהו מינימום הזמן בו הגלילים צריכים להיות בפריזר?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אפשר סוכר חום כהה (1 כוס דחוסה) אבל העוגיות תהינה כהות ועם מעט טעם מולסה.
1
vered100 (מקצוענ/ית)
שלום! חייב סוכר חום בהיר? אפשר כהה?

עוגיות סוכר חום וקינמון

By Published: מאת אבי מ. 0 כוכבים מתוך 5 0 גולשים תזמון: Yield: 36 Ingredients: 100 גר' חמאה או מרגרינה רכה1 כוס סוכר חום בהיר3/4 1 כוסות קמח1 כפית אבקת סודה לשתיה1/4 כפית מלח1/2 כפית קינמון טחון1/4 כוס מים1 כפית מיץ...... Directions:
מנפים את הקמח, אבקת הסודה לשתיה, המלח והקינמון לקערה. בקערה מיקסר עומד,  בקערה בעזרת מיקסר ידני או בקערה בעזרת כף עץ מקציפים את החמאה חצי דקה, מוסיפים את הסוכר ומקציפ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר