Pesto
תפריט
ג', 16 אוק 2018, 18:24
110404 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט ירוקים בויניגרט דבש

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13214   

סלט ירוקים בויניגרט דבש
6 מנות
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» סלטים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
ציון גולשים: 9
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
400 גר' חסה אייסברג עגולה או
תערובת עלי חסה
חופן עלי סלק 
חופן עלי רוקט
חופן נבטים (כל סוג)
1/2 כוס עירית קצוצה גס
3 כפות תערובת גרעינים קלויה
לרוטב:
1/4 כוס דבש
1/2 כוס מים
1 כף חומץ בלסמי
1 כף חרדל
3 כפות שמן זית עדין, קנולה או תירס
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
דרך הכנה
  1. קורעים את עלי החסה לחתיכות גדולות, מניחים בקערה. 
  2. מוסיפים את שאר הירקות בקערת הגשה ומערבבים בעזרת הידים.
  3. מכניסים את מרכיבי הרוטב לצנצנת סגורה ומנערים היטב, טועמים וממליחים לפי הטעם.
  4. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים קלות.
  5. מפזרים מעל את הגרעינים ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ציון 9
במקום מים להוסיף מיץ תפוזים ואפשר גם להוסיף צנוברים וקרנבריי, אוכמניות מיובשות,,, ועוד המלצה, שן אחד של שום
4
ראובן מ. (עורך)
עניין של טעם. לדעתי ממש לא.
3
האם תוספת אגס ואו אשקולית אדומה אפשרית ובאיזה שלב?
תודה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ברוטב הזה יש מעט שמן יחסית לרטבים אחרים וגם הרבה מתיקות, בכדי לקבל תערובת טובה רצוי להוסיף את המים.
1
הי אבי,
למה יש צורך במים ברוטב לסלט?
סלט ירוקים בויניגרט דבש By , 2006-09-07T06:09:25+03:00 סלט ירוקים בויניגרט דבש Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 400 גר' חסה אייסברג עגולה אותערובת עלי חסהחופן עלי סלק חופן עלי רוקטחופן נבטים (כל סוג)1/2 כוס עירית קצוצה גס3 כפות תערובת גרעינים קלויהלרוט... Instructions: קורעים את עלי החסה לחתיכות גדולות, מניחים בקערה.  מוסיפים את שאר הירקות בקערת הגשה ומערבבים בעזרת הידים. מכניסים את מרכיבי הרוטב לצנצנת סגורה ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר