Pesto
תפריט
ג', 12 דצמ 2017, 21:55
110390 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת שוקולד מרציפן

עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9188   

עוגת שוקולד מרציפן
14 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עוגות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
200 גר' מרציפן (לא מצופה)
1/2 כוס סוכר
120 גר' חמאה רכה
3 ביצים גדולות
6 כפות קמח
6 כפות קקאו משובח
לציפוי גנאש:
120 גר' שוקולד מריר קצוץ
2 כפות שמנת מתוקה
30 גר' חמאה
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית פאי 24 עם תחתית מתפרקת משומנת ומקומחת.
  2. מגרדים את המרציפן על פומפיה גסה ומעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר והחמאה ומקציפים במהירות גבוה עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הביצים אחת אחר שהקודמת הובלעה בתערובת, מפסיקים את פעולת המיקסר מדי פעם ומגרדים את הדפנות לערבוב אחיד של כל התערובת.
  3. מנפים את הקמח והקקאו ומקפלים במרית לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. יוצקים את התערובת לתבנית ומחליקים את פני התערובת.
  5. מכניסים לאפיה של 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במחצית המרחק בין הדפנות למרכז העוגה יוצא יבש והמרכז עדיין רך, העוגה תתיצב לאחר הקירור.
  6. מוציאים ומצננים על רשת.
  7. להכנת הציפוי, מניחים את כל החומרים בסיר קטן המונח על סיר מים רותחים(בן-מרי) וממיסים את התערובת בבחישה עד לקבלת תערובת חלקה, יוצקים את התערובת על חלקה העליון של העוגה, מצננים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
עוגה מעולה! האורחים התלהבו!
תודה אבי - נורית (:

עוגת שוקולד מרציפן

By Published: עוגת שוקולד נמוכה נהדרת על בסיס מרציפן מאת אבי מ. 5 כוכבים מתוך 5 1 גולשים תזמון: Yield: 14 Ingredients: 200 גר' מרציפן (לא מצופה)1/2 כוס סוכר120 גר' חמאה רכה3 ביצים גדולות6 כפות קמח6 כפות קקאו משובחלציפוי גנאש:120 גר' שוקולד מריר קצוץ2 כפו...... Directions:
מחממים את התנור ל-175°, מכינים תבנית פאי 24 עם תחתית מתפרקת משומנת ומקומחת.מגרדים את המרציפן על פומפיה גסה ומעבירים לקערת המיקסר, מוסיפים את הסוכר והחמאה ומקציפים במהירות גבוה עד לקבל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר