Pesto
תפריט
ד', 18 אוק 2017, 04:59
110388 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי תפוחים ופרורים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 18805   

פאי תפוחים ופרורים
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» פאי וטארט» בוקר - בראנץ או קפה
ציון גולשים: 9.7
[6 מדרגים]
 
מרכיבים

לתחתית:
1/2 1 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1/2 כפית מלח
50 גר'  חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גר'  מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
למלית:
6-7 תפוחי עץ סמיט קלופים ומגולענים
1/2 כוס צימוקים
2/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום בהיר
1/4 כוס קמח
1 כפית קינמון טחון
1/2 כוס שמנת חמוצה
לפירורים:
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר חום כהה
2 כפיות קינמון טחון
80 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות

דרך הכנה
  1. מניחים את הקמח והסוכר בקערת מעבד מזון, מוסיפים את החמאה והמרגרינה ומעבדים בפולסים קצרים לבצק פירורי, מוסיפים כף או שתיים מים קרים ומפעילים בפולסים רק עד שהבצק מתאחד.
  2. מאחדים את הבצק לכדור ושטחים, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר לשעה עד להתקשות.
  3. מרדדים את הבצק לעיגול לכיסוי תחתית ודפנות תבנית פאי 24 עמוקה או תבנית קפיצית 24 על התחתית ו-4 ס"מ על הדפנות, מכניסים את התבנית למקרר.
  4. מחממים את התנור ל-180°.
  5. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, שני סוגי הסוכר והקינמון, חותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומוסיפים לקערה, מערבבים לציפוי התפוחים.
  6. מוסיפים את השמנת החמוצה, הצימוקים והאגוזים ומערבבים, יוצקים את תערובת התפוחים על התחתית בתבנית ומיישרים לגובה אחיד.
  7. בקערת מעבד המזון מערבבים את הקמח, הקינמון וקוביות החמאה בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים, מפזרים את הפירורים על שכבת התפוחים.
  8. מכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד להשחמה קלה וכשמיצי המלית מבעבעים.
  9. מוציאים ומצננים לחלוטין בתבנית על רשת לפני החיתוך.
הערות
  • ניתן להחליף את החמאה במרגרינה הן בתחתית והן בפירורים.
  • ניתן להחליף את השמנת החמוצה בשמנת צימחית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
22
ציון 10
הכנתי את הפאי לכבוד שבת , במקום שמנת חמוצה שמתי מיץ תפוזים , ויצא 10 גם פרווה וגם טעים
21
ציון 8
הכנתי את הפאי היה בסדר רק שהיה לזה קצת טעם מלוח האם חייבים לשים חצי כפית מלח
20
ראובן מ. (עורך)
19
כיצד מכינים ידנית את הפירורים?
(קראתי את ההסבר להכנת הבצק באופן ידני)
18
ציון 10
העוגה יצאה מדהים!!!!!!!!!!
פשוט מושלמת!
גם חגיגית מספיק - עשיתי אותה ליום הולדת.
הבצק...»»
17
האם אפשר להחליף את הסוכר שבמתכון בתחליף סוכר, למשל "כמו סוכר"?
אם כן, מה היחס?
16
ציון 10
שלום לכולם! אתמול אפיתי את הפאי כמתנת יום הולדת לחברה טובה ויצא מושלם
אבי כל הכבוד, ישר כוח !!!
15
האם זו יוצאת עוגה נמוכה?
13
תודה רבה !
12
אבי מ. (מקצוענ/ית)
1/2 2 כוסות = 350 גר'.

להוסיף 1 כפית אבקת אפיה לכל כוס קמח רגיל.
11
כמה כוסות קמח רגיל יש בחבילה קטנה של קמח "אוסם"וכמה אבקת אפייה צריך להוסיף?
10
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יתכן שזה בגלל הלישה הידנית אבל יתכן שפשוט היה צורך במעט מים, כף או שתיים.
9
לרצינית שלום סיגי צרפתי התכון נוסה בהצלחה רבה כמו כל המתכונים של אבי שיוצאים מוצלחים כדאי חג פורים שמח
8
ציון 10
הכנתי את הפאי לשבת, יצא ממש טעים למרות שהבצק של התחתית היה פירורי מידי ,לא הצלחתי לרדד אותו , פשוט שיטחתי...»»
7
ללימור / סיגי צרפתי הי,
האם ניסיתם את המתכון פאי תפוחים ופירורים???
אשמח לשמוע תגובות של אלו שהכינו את העוגה.
5
הי אבי שבוע טוב קיבלתי הזמנה לעוגה בשם רוזס דה פום שהבנתי שזה משהו כמו טארט תפוחים אישי רציתי שתאשר לי...»»
4
אבי - אין כמוך!
לימור
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
בוודאי, כך מכינים ביד...

מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח בקערה, מפזרים מעל את החמאה והמרגרינה קרה...»»
2
אבי הי,
אפשר ללוש את הבצק בידיים ? אין לי מעבד מזון
תודה מראש
לימור
1
ציון 10
נראה טעים מאוד, האם מישהי/ו ניסה את המתכון?

פאי תפוחים ופרורים

By Published: מאת אבי מ. 4.85 כוכבים מתוך 5 6 גולשים תזמון: Yield: 8 Ingredients: לתחתית:1/2 1 כוסות קמח3 כפות סוכר1/2 כפית מלח50 גר'  חמאה קרה חתוכה לקוביות50 גר'  מרגרינה קרה חתוכה לקובי...... Directions:
מניחים את הקמח והסוכר בקערת מעבד מזון, מוסיפים את החמאה והמרגרינה ומעבדים בפולסים קצרים לבצק פירורי, מוסיפים כף או שתיים מים קרים ומפעילים בפולסים רק עד שהבצק מתאחד....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר