עוגות שמרים
עוגה שתקצור עבורכם המון מחמאות, בקלות רבה!

6 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' קמח מנופה
1 שקית שימרית
4 ביצים
6 כפות סוכר
1/2 1 כוסות מים חמימים
300 גר' מחמאה
למלית:
2 חב' ממרח שוקולד פרווה
ממרח חלבה
קינמון
סוכר וניל
לסירופ:
1כוס מים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס ברנדי
1 שקית שימרית
4 ביצים
6 כפות סוכר
1/2 1 כוסות מים חמימים
300 גר' מחמאה
למלית:
2 חב' ממרח שוקולד פרווה
ממרח חלבה
קינמון
סוכר וניל
לסירופ:
1כוס מים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס ברנדי
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק ומשאירים לתפיחה לכשעה וחצי-שעתיים.
- לשים שוב ומחלקים ל-6 חלקים שווים.
- מרדדים כל חלק למלבן ומורחים בכמות נדיבה של ממרח שוקולד, מעליו נגיעות של ממרח חלבה, מפזרים קינמון וסוכר וניל.
- מגלגלים לרולדה. עושים חריץ עמוק במרכז הרולדה ומגלגלים כל צד לכיוון החיצוני (כך נוצרת צורת צמה מבלי לטרוח הרבה).
- מעבירים כל צמה לתבנית של אינגליש קייק משומנת, משאירים לתפיחה נוספת.
- מורחים בביצה ואופים בחום בינוני עד להשחמה.
- להכנת הסירופ - מבשלים את המים, הסוכר והברנדי ושופכים מעט על כל רולדה עם יציאתה מהתנור.
הערות
* ניתן להכין רולדה, לפרוס לשושנים רחבות ולהעמיד בתבנית שקעים (בעטרות). * מקילו קמח אחד ניתן להכין 6 רולדות או כ- 15 שושנים בודדות. * לא להתקמצן על הממרחים.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 20 Sep 2017
- סוכות ושמחת תורה 04 Oct 2017
- חנוכה 12 Dec 2017
- טו בשבט 30 Jan 2018
- פורים 01 Mar 2018
- פסח 30 Mar 2018
- יום העצמאות 19 Apr 2018
- שבועות 19 May 2018
כתבות, הדרכה, מידע
- ● לוח המרות כוס למשקל למרכיבים שכיחים ותחליפי פרווה [מידע] - ...
- ● הדבש – אנטיביוטיקה מהטבע [מידע] - התרופה הטבעית למחלות החורף...
- ● יוגורט [תזונה] - מוצר חלבי מספר אחד...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - צבעי מאכל [מידע] - פרק 5 - צבעי מאכל....
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
הנצפים ביותר
- אזני המן שוקולד [אבי מ.] - אזני המן מבצק קקאו במלית שוקולד/אגוזים/חלבה.
- עוגת קקאו שוקולד [אבי מ.] -
- בייגל [אבי מ.] -
- עוגה כושית [כרמית פריד] - עוגת ימי הולדת מעולה!
- עוגת סולת [לינואל] -
- ריגו יאנצי [אבי מ.] - עוגת קרם שוקולד הונגרית
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.